Connect with us

Revistateo.ro

Ți-a apărut o umflătură la încheietura mâinii? Mergi urgent la medic pentru că poate fi vorba de o problemă de sănătate. Iată ce spun specialiștii.

Sanatate

Ți-a apărut o umflătură la încheietura mâinii? Mergi urgent la medic!

Atunci când apar anumite umflături la nivelul mâinilor, foarte multe persoane consideră că de vină sunt loviturile sau înțepăturile insectelor. În realitate, ar putea fi vorba despre probleme mai serioase. Iată ce trebuie să știi dacă ți-a apărut o umflătură la încheietura mâinii.

Ți-a apărut o umflătură la încheietura mâinii? Mergi urgent la medic!

Această umflătură apărută la nivelul încheieturii mâinii poartă denumirea de ” higrom cistic al încheieturii”. Există mai multe motive pentru care apare această formațiune benignă care poate deveni o amenințare pentru sănătate.

Poate să apară, spre exemplu, atunci când aparatul osteoarticular este slăbit. De asemenea, apare atunci când o rană sau o fractură nu se vindecă așa cum trebuie. Bolile degenerative ale articulațiilor dar și inflamațiile țesuturilor moi pot fi responsabile pentru apariția acestei probleme.

Pe lângă acele umflături localizate la nivelul încheieturilor apar și alte simptome. Printre ele se numără următoarele: dificultăți apărute atunci când încerci să îți miști degetele, pielea din zona inflamată capătă o culoare roșie și poate să cadă. Pentru că țesuturile din jurul zonei inflamate se irită, apare o durere ascuțită la nivelul mâinii. În plus, pielea poate devei mult mai sensibilă.

CITEȘTE ȘI: Un simptom al cancerului pe care femeile il ignora

Așadar, dacă ți-a apărut o umflătură la nivelul încheieturii mâinii, este indicat să mergi la medic. Poate nu este vorba despre ceva grav, însă pentru a afla cu certitudine care este motivul pentru care a apărut inflamația, este bine să afli părerea unui specialist.

Poate fi, într-adevăr, o lovitură sau pot fi de vină insectele. Însă pentru a exclude orice altă variantă, cel mai bine ar fi să consulți medicul îniante. Numai astfel te vei asigura că nu este nimic grav și vei putea trata eventualele probleme.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top