Connect with us

Revistateo.ro

Tiramisu Cheesecake

Deserturi

Tiramisu Cheesecake

Dacă doriți ceva mai deosebit în locul clasicului tiramisu, aceasta este rețeta perfectă!

Ingrediente:

– 1 pachet de pișcoturi

– 100 grame unt topit

– 4 lingurei de lichior de cafea

– 3 cutii de cremă de brânză

– o cutie de brânză mascarpone

– o cană de zahăr

– 3 ouă

– 3-4 linguri de făină

–  o ciocolată

CITEȘTE ȘI: TORT RED VELVET

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 175 de grade și se așează în partea de jos un vas cu apă.

Se sfărâmă pișcoturile în firmituri fine și se amestecă cu untul topit. Se adaugă 2 linguri de lichior de cafea și se amestecă totul foarte bine. Acesta este blatul prăjiturii, care se așează uniform într-o tavă de tort unsă cu unt. Apăsați ușor cu vârful degetelor, pentru a vă asigura că este compact.

Într-un vas mare se amestecă crema de brânză, brânza mascarpone, zahărul și lichiorul rămas. Se bat până când zahărul se topește. Se adaugă ouăle pe rând și apoi făina. Se amestecă totul. Dacă vi se pare că amestecul este prea fluid, mai adăugați o lingură două de făină.

Se toarnă aluatul format în tavă, peste blat. Tava se așează pe un grătar în mijlocul cuptoruluiși se lasă la foc aproximativ 45 de minute. După ce ați oprit focul, lăsați prăjitura să se răcească în cuptor 20 de minute. După ce s-a răcit complet, puneți cheesecakeul la frigider pentru cel puțin 3 ore sau chiar peste noapte. Decorați-l înainte de servire cu ciocolată răzuită sau cacao.

Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top