Connect with us

Revistateo.ro

Tiramisu - Reteta clasica

Prajituri

Tiramisu – Reteta clasica

Tiramisu – Reteta clasica. Am primit foarte multe mesaje dupa ce v-am prezentat retele mele de Gogosi pufoase si Cheesecake, iar acum m-am hotarat sa va prezint un alt secret, pe care l-am gasit intr-o carte de bucate si pe care l-am testat.

Este vorba de prajitura mea preferata Tiramisu, pe care as manca-o non-stop.

Ingrediente Tiramisu
500 g mascarpone
400 g piscoturi
350 ml espresso sau cafea tare
6 linguri zahar pudra
3 oua
o lingura cacao
3 lingurite amaretto sau o lingurita esenta migdale

Mod de preparare Tiramisu

Inainte sa va apucati de crema, trebuie sa preparati o cafea foarte tare. La 350 ml de apa, eu pun 4 linguri mari de cafea pe care o prepar la filtru si o las la racit in frigider.

1. Incepem sa preparam crema prin separarea albusurilor de galbenusuri, in doua boluri diferite. Mixam foarte bine cele trei galbenusuri cu trei linguri de zahar pudra pana cand acestea devin albe la culoare.

2. Incepem sa incorporam mascarpone cu galbenusurile batute cu zahar, adaugand cate o lingura pana cand acestea se omogenizeaza. Va recomand sa folositi mixerul la viteza mica. ATENTIE: va recomand sa folositi o crema mascarpone de buna calitate si sa evitati produsele foarte ieftine pentru ca acestea lasa foarte multa apa si va alegeti un Tiramisu crema.

3. Ne apucam sa batem albusurile cu puterea maxima a mixerului si cand acestea sunt umflate, adaugam incet cele trei linguri de zahar, asa vom obtine o bezea bine batuta care cu greu se poate lasa. Apoi CU AJUTORUL UNEI LINGURI incepem sa incorporam albusurile cu crema de galbenusuri si mascarpone. Adaugati cate putin din crema peste albusuri si amestecati de sus in jos, fara sa folositi mixerul.

4. Dupa ce ati terminat de imbinat cele doua creme, puneti bolul la frigider si va apucati de piscoturi. Intr-o tava de orice forma va doriti (tineti cont ca prajitura Tiramisu trebuie sa aiba doua straturi), incepeti sa asezati piscoturile date prin cafea. Eu procedez in felul urmator. Torn cafeaua intr-o alta tava si asez o jumatate de piscot in ea pana se imbiba bine, dar nu il intorc niciodata pe ambele parti pentru a evita ca piscoturile sa se inmoaie de tot.

5. Cand ati terminat de asezat primul strat, puneti primul strat de crema, eu o impart in jumatate. Apoi asezati al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea si asez crema ramasa. Deasupra pudrez cu cacao neagra.

6. Dati prajitura la frigider timp de 2 ore.

Pofta buna

ATENTIE: Pe internet exita o groaza de versiuni ale acestei retete, unele nu contin MASCARPONE, reteta originala este facuta cu aceasta crema de branza si va recomand sa faceti la fel.

2 Comments

2 Comments

  1. Violeta

    2014-08-23T17:52:32+03:00 at 2014-08-23T17:52:32+03:00

    Galbenusurile cu zaharul se pun pe foc la bain marie pana se fac ca o ciulama!! Altfel mancam ou crud si nu prea…..!!! Abia acum este reteta corecta!!!

  2. Cristi

    2015-12-24T20:07:23+02:00 at 2015-12-24T20:07:23+02:00

    Esenta de migdale nu se foloseste ? 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top