Connect with us

Revistateo.ro

detoxifierea

Detoxifiere

Toamna aceasta, e momentul pentru DETOXIFIEREA FICATULUI

Ca sa fii pregatita pentru sezonul rece, ai grija sa purifici organismul de toxine si sa ii intaresti imunitatea. Asa nu vei raci si vei fi in forma maxima, in ciuda vremii friguroase. E momentul pentru detoxifierea ficatului!

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe pentru corpul nostru. Daca el nu functioneaza, este ca si cum ai incerca sa mergi cu o masina fara frane sau sa navighezi pe internet fara… cablu de net. Este cel care curata organismul de toxine, insa, din cand in cand este bine ca si ficatul sa fie curatat, la randul sau.

CITESTE SI: 3 plante care fac minuni pentru ficatul tau

CITESTE SI: Cura de detoxifiere potrivită pentru zodia ta

Pentru detoxifierea ficatului este bine sa alegi o saptamana lejera, cand te poti relaxa, caci cel mai mare dusman al sau este stresul. In aceste 5 zile incearca sa mananci cat mai putine alimente procesate si sa renunti la alcool, grasimi, cafea si tutun. Deci, salatele sunt cheia!

Alaturi de legume proaspete, alege cateva alimente care sa iti curete ficatul.

Zeama de lamaie consumat in fiecare dimineata, impreuna cu un pahar de apa ajuta ficatul sa functioneze bine de la primele ore ale diminetii. Practic, ii activeaza hormonii care incep purificarea organismului.

CITESTE SI: Cea mai simpla si eficienta cura de detoxifiere. Tine doar o zi!

CITESTE SI: Te confrunţi cu una dintre aceste probleme? Corpul îţi dă semnale că ai nevoie de o detoxifiere!

Grapefruit-ul este plin de vitamina C si antioxidanti care stimuleaza procesul de curatare naturala a ficatului. Enzimele care alunga celulele canceroase si toxinele sunt mai active dupa ce consumi un pahar cu suc de grapefruit.

Varza de Bruxelles si alte legume precum broccoli, conopida si varza contin substante numite glucosinolates care protejeaza ficatul si ii accelereaza activitatea.

Detoxifierea se realizeaza mai usor daca bei lichide. Apa si ceaiurile din plante ajuta ficatul sa dizolve bila (secretia eliminata de ficat), astfel incat procesul de curatare a toxinelor sa fie mai eficient. Zincul este, de asemenea foarte important, caci ajuta enzimele ficatului sa distruga efectele nocive ale alcoolului.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Detoxifiere

To Top