Connect with us

Revistateo.ro

Top 10 destinații de sărbători

Stiri

Top 10 destinații de sărbători

În perioada Sărbătorilor de iarnă, românii sunt din ce în ce mai mult adepții călătoriilor. Fie că e vorba de cei plecați la muncă în străinătate, care de Sărbători se întorc în țară, fie că e vorba de cei care pur și simplu își doresc să își petreacă zilele libere departe de România, e demonstrat că românii călătoresc.

Ultimele statistici spun că aproximativ  47% din cei care zboară cu avionul, sunt cei care se întorc acasă pentru a fi alături de familie în perioada Sărbătorilor de iarnă, iar 53% sunt cei care preferă să plece în vacanța la care au visat tot anul, călătoresc înafara țării pentru relaxare și distracție.

Iată mai jos recomandările noastre pentru cei care doresc să își petreacă Sărbătorile de iarnă în străinătate. Îți prezentăm top10 destinații de Sărbători:

Bruxelles, Belgia.  Poți vizita capitala Belgiei cu prețuri începând de la 13 euro.  Odată ajuns în Bruxelles, poți vizita o mulțime de muzee, te poți bucura de o bere bună belgiană sau poți gusta din specialitățile lor de ciocolată. În perioada Sărbătorilor, târgurile de Craciun sunt în plină desfășurare, așa ca de ce să nu profiți? Dacă dorești să stai mai multe nopți, te poți caza la hotel cu prețuri începând de la 44 euro pe noapte.

Bruxelles

Milano, Italia.  Dacă ești pasionat de cultura italiană sau de religie, recomandarea noastră este să nu ratezi Milano, unul din cele mai importante orașe din nordul Italiei. Pe lângă renumitul Dom din Milano, poți vizita o multitudine de obiective turistice sau poți merge la o piesă de operă. Prețurile spre această destinație pornesc de la 15 euro, iar cazarea pe noapte de la 26 euro.

Milano

Koln, Germania. Cunoscătorii vizitează acest oraș nemțesc în special pentru renumitul Carnaval de la Koln, care reprezintă unul din evenimentele cele importante din viața populației locale, denumit și al „Cincilea Anotimp”. Perioada Carnavalului începe în ziua de 11 noiembrie la orele 11:11 în Alter Markt („Piața Veche”) și durează până la Aschermittwoch („Miercurea cenușii”, începutul postului Paștelui).  În acest timp au loc baluri costumate și festivități caracterizate printr-un umor gros și satire, în special la adresa personalităților politice. Punctul culminant îl constituie marea paradă de Rosenmontag („Lunea Trandafirilor” – lunea de dinaintea zilei de Aschermittwoch), cu care alegorice, muzică și costume originale.  Zborurile spre Koln au prețuri începând de la 15 euro, iar cazarea pe noapte pornește de la 41 euro.

Koln

Malaga, Spania. Una din cele mai frumoase destinații de vacanță din Spania, Malaga este populară mai ales pentru apropierea sa de Costa del Sol. Aici turiștii pot vizita casa natală a lui Picasso, Castelul Gibralfaro, multe muzee. Piața de Crăciun de aici este una din cele mai bogate, așa că aveți ce alege. Prețurile zborurilor spre Malaga încep de la 15 euro, iar cazarea se găsește la prețuri începând cu 11 euro pe noapte.

Malaga

Londra, Marea Britanie. Iubitorii culturii britanice nu au cum să rateze Crăciunul și Revelionul în Londra. Metropola se luminează extrem de frumos, priveliștea e minunată, spectacolele sunt în plină desfășurare. Ai o multitudine de lucruri de făcut și de văzut, totul la zboruri începând cu  15 euro și la cazare pe noapte cu prețuri de la 34 euro.

Londra

Una din cele mai mari și mai vizitate piețe de Crăciun din Olanda, se organizează încă din 1904 la Amsterdam. Are peste 300 de tarabe unde se vând tot felul de produse: fructe și legume, flori, ciocolată, brânză, haine, pantofi si multe altele, iar prețurile sunt printre cele mai competitive din oraș. Târgul se află într-unul dintre cele mai cochete cartiere din Amsterdam, Pijp, și este înconjurat de numeroase magazine și cafenele. Piața de Crăciun din Amsterdam (Winterland Market) este deschisă din 19 noiembrie până pe 2 ianuarie. Așa că dacă îți dorești să vizitezi Amsterdamul în vacanța de iarnă, o poți face cu zboruri la prețuri începând de la 22 de euro. Dacă te hotărăști să rămâi mai mult de o zi, tarifele la cazare sunt de la 34 de euro pe noapte.

Amsterdam

O altă destinație recomandată de noi este Dublin, Irlanda. Dublin este un centru cultural major în Irlanda. Cartierul Temple Bar este o zonă cunoscută mondial pentru viața sa de noapte și este populată cu persoane din Regatul Unit și alte părți a Europei. În centrul Dublinului se afla Colegiul Trinity, cea mai renumita universitate din Irlanda. Este orasul in care s-au nascut sau in care au trait multi scriitori remarcabili, cunoscuti in toata lumea. În Dublin se găsesc cele mai mari și prestigioase muzee din Irlanda: Muzeul Irlandez de Artă Modernă, Galeria Națională Irlandeză, Galeria Municipală Hugh Lane, Biblioteca Chester Beatty și trei filiale ale Muzeului Național al Irlandei. Prețurile zborurilor spre această destinație pornesc de la 23 de euro, iar cazarea de la 17 euro pe noapte.

Dublin

Iubitorii de soare și scăldat pot alege Larnaca, Cipru. Zborurile spre această destinație călduroasă pornesc de la 25 de euro, iar cazarea de la 15 euro.

Larnaca

O altă destinație extrem de drăguță pentru Sărbătorile de iarnă este Nisa, Franța, unde târgul de Crăciun este pur și simplu minunat. Ai o multitudine de locuri de vizitat și îți poți petrece vacanța sau concediul de iarnă pe Coasta de Azur. Zborurile spre Nisa pornesc de la 30 de euro, iar cazarea pe noapte te poate costa de la 32 de euro.

Nisa

Iubitorii Spaniei pot vizita Valencia de Crăciun. Cu siguranță ai ce face în al treilea oraș spaniol ca mărime, din Spania. Piețele de Crăciun sunt renumite, obiectivele turistice sunt multe. Zborurile spre această destinație pornesc de la 41 de euro, iar cazarea pe noapte poate porni de la 20 de euro.

Valencia

Tu ți-ai plănuit o călătorie în perioada Sărbătorilor de iarnă? Dacă da, poți vedea pachetele promoționale de pe eSKY.ro,  unde beneficiezi de personalizare bilet de avion + hotel, spre orice destinație din lume, cea mai variată ofertă din România cu 650+ companii aeriene și 451.000+ hoteluri.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top