Connect with us

Revistateo.ro

Top 3 reţete de muştar de casă 2

Stiri

Top 3 reţete de muştar de casă

Dacă vrei să îţi prepari singur muştar în casă ţi-am pus la dispoziţie un top al celor mai gustoase şi variate reţete pe care le poţi încerca. Îţi garantăm că muştarul de casă va fi ideal pentru ieşirile la grătar.

CITEŞTE ŞI: CUM SĂ PREPARI CRENVURŞTI VEGETALI DE VARĂ LA TINE ACASĂ

1. Muştar de casă cu hrean.

Ingrediente:

– 50 gr boabe de muştar galben
– 50 gr boabe de muştar brun
– 4 ardei iuţi uscaţi
– 1/2 ceapă tocată mărunt
– aprox 2 linguri de hrean dat prin răzatoare mică
–  saramură: 3 linguri de sare la 1 litru de apă

Mod de preparare:
Într-un borcan de 750 ml, adaugă un strat de ceapă, ardeiul iute, hreanul şi boabele de muştar. Toarnă saramura cât să acopere toate ingrediente şi lasă la macerat. Seminţele vor absorbi saramura şi se vor umfla. După prima zi, asigură-te că seminţele nu au absorbit toată saramura. Poţi adauga saramură dacă este cazul. Lasă preparatul la macerat, într-un loc întunecat timp de 5-7 zile. Pune tot amestecul în vasul de la blender şi mixează bine până obţii o pastă de muştar. Adaugă saramura dacă textura nu este fină. Toarnă din nou amestecul în borcan şi păstrează-l la frigider.

2.  Muştar de casă cu miere:

Ingrediente:

– 4 linguri de boabe de muştar
– 2 linguri de miere
– 1 lingură de oţet de mere
– 2 linguri de bere
– sare după gust

Mod de preparare:
Boabele de muştar se pun în bolul blenderului şi se macină bine, până se obţine o pudră gălbuie. Se adaugă apoi mierea, oţetul de mere, berea şi sarea după gust. Transferă compoziţia într-un borcan şi lasă la macerat 3-4-5 zile, altfel gustul va fi destul de dur. După macerare, muştarul poate fi păstrat în frigider şi consumat timp de aproape 2 săptămâni.

3. Muştar de casă cu rozmarin şi cimbru

Ingrediente:

– 3 linguri boabe de muştar galben
– 3 linguri boabe de muştar brun
– 3 linguriţe de cimbru proaspăt, tocat
– 2 linguriţe de rozmarin proaspăt, tocat
– 2 linguri de oţet de mere
– 1 lingură de zahăr brun
– sare dupa gust

Mod de preparare:
Într-un borcan, se amestecă boabele de muştar, 2 linguriţe de cimbru, rozmarinul, 1/3 cană de apă şi oţetul de mere. Lasă să stea la temperatura camerei, acoperit, 2-3 zile. Toarnă amestecul de muştar într-un vas, adaugă zahărul brun şi sare şi mixează bine cu blenderul. Adaugă cimbrul rămas, 1 linguriţă. Pune-l în frigider, îl poţi folosi timp de 2 săptămâni.

 

 

1 Comment

1 Comment

  1. catalin

    2016-06-01T18:17:55+03:00 at 2016-06-01T18:17:55+03:00

    Am facut fara piper si hrean insa tot a isit iute ca … 🙂 de ce ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top