Connect with us

Revistateo.ro

Educatie

Top 4 tratamente pentru infectii vaginale

Exista tratamente alternative pentru infectii vaginale? Majoritatea specialistilor in boli sexuale sustin ca da.

Infectia vaginala, cunoscuta si sub denumirea de vaginita sau colpita, are simptome diverse printre care arsura, mancarimea si mirosul neplacut in zona intima.

Iata 4 tratamente eficiente pentru infectii vaginale:

1. MEDICAMENTE ANTIMICOTICE ADMINISTRATE PE CALE ORALA

Aceste medicamente sunt o serie de produse farmaceutice care lupta impotriva infectiilor fungice (cu ciuperci), mai ales cele care se instaleaza in zona intima.

CITESTE SI: Top 6 minciuni raspandite despre INFECTIILE SEXUALE

CITESTE SI: Tratează candidoza rapid cu acest ulei binecunoscut

Bacteriile si virusii care provoaca disconfort in zonele erogene sunt alungate de aceste medicamente.

2. IAURT + ACIDOPHILUS

Amesteca doua linguri de iaurt cu doua tablete de Acidophilus impreuna cu apa calduta si spala-ti zona infectata cu mare grija.

Este un tratament pe care il recomanda o clinica prestigioasa din Statele Unite – New York Langone Medical Center. Iaurtul are un continut ridicat de probiotice, la fel si Acidophilusul.

3. ACID BORIC

O alta clinica cunoscuta (Mayo Clinic) recomanda folosirea acestei substante pentru insanatosirea vaginului. Se pot cumpara supozitoare cu acid boric si nu se folosesc mai mult de sapte zile.

4. CREMA CU ESTROGENI

Infectiile vaginale pot aparea din cauza nivelului scazut de estrogeni din organism, mai ales atunci cand se declanseaza menopauza.

Cremele cu estrogeni sunt indicate de National Institute of Health din America pentru utilizare aproximativ 7 zile consecutiv.

Cum apare, totusi, vaginita? Conform medicilor, unele tulpini micotice se afla in mod normal in flora saprofita a organismului, inclusiv in vagin. Aceste tulpini pot deveni patogene si duc la instalarea candidozei vaginale.

Factorii care duc la aparitia acestor infectii vaginale sunt diversi: obezitatea, diabetul zaharat, sistemul imunitar deficitar, nivelul ridicat al estrogenilor si anumite antibiotice.

O dieta echilibrata si reducerea antibioticelor (mai ales cele luate dupa ureche) pot preveni infectiile vaginale, avertizeaza medicii.

De asemenea, se recomanda folosirea lenjeriei intime de bumbac si evitarea hainelor stramte. Motivul pentru care medicii recomanda bumbacul este faptul ca previne aparitia umezitatii in zona genitala.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top