Connect with us

Revistateo.ro

top 5 alimente care iti albesc dintii

Ingrijirea dintilor

Top 5 alimente care îţi albesc dinţii

Dacă vrei să îţi albeşti dinţii, nu trebuie să mergi la stomatolog  decât ca ultimă variantă.

CITEŞTE ŞI: 3 MITURI DESPRE ÎNGRIJIREA DINŢILOR

Iată care sunt cele mai eficiente remedii pe care natura le pune la dispoziţie:

1. Bicarbonatul de sodiu este probabil unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru albirea dinţilor. Bicarbonatul de sodiu trebuie utilizat o dată pe săptămână, după periajul normal de seară.

2. Coaja de portocală. Frecă dinţii cu coajă de portocală sau cu coajă de lămâie rasă şi uscată. Le poţi amesteca şi cu busuioc sau cu frunze de salvie. Este un proces lent, dar garantat de specialişti. După ce îi freci spală-ti normal dantura. În câteva luni dinţii tăi vor străluci.

3. Căpşunile. Se spune că pulpa de căpsune este un tratament foarte bun de albire a dinţilor. Căpşunile împrospătează foarte mult respiraţia. Merele în schimb au o structură abrazivă, mai rigidă care curăţă mai bine dantura. Poţi fie să le mânânci sau să faci o pastă din căpşuni şi bicarbonat de sodiu cu care să te freci pe dinţi.

4.Lămâia. O dată pe săptămână taie o felie groasă de lămâie şi frecă-ţi periuţa în ea. Apoi spală dinţii. Repetă procedeul timp de măcar cinci minute. Fă o pauză alte cinci minute apoi spală-te cu pasta de dinţi. Atenţie, dacă simţi dureri puternice, atunci trebuie să mergi la medicul stomatolog pentru a verifica dacă nu ai probleme de sănătate orală. De asemenea, după aplicare, spală-te foarte bine pentru a înlătura acizii citrici care sunt puternici şi pot atenta la smalţul dinţilor.

5. Acidul lactic. Conusmă cât mai multe produse lactate – lapte, brânzeturi, iaurt – acestea combat afecţiunile gingivale şi întăresc smalţul dinţilor aducându-le şi mult mai multă strălucire.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top