Connect with us

Revistateo.ro

TOP 6 superalimente pe care sa le mananci vara asta

Stiri

TOP 6 superalimente pe care sa le mananci vara asta

TOP 6 superalimente pe care sa le mananci in acest sezon! Este ideal sa faci schimbari in dieta zilnica odata cu venirea verii. Iata ce superalimente trebuie sa incluzi in dieta zilnica in lunile care urmeaza si ce beneficii au aceasta pentru organismul tau!

1. Pepenele rosu. Este un fruct extrem de bogat in apa, care te ajuta sa te hidratezi mai bine si te racoreste. Pepenele contine licopen, care protejeaza celulele pielii de leziunile care pot aparea din pricina soarelui. Acelasi continut ridicat de apa din pepene te va ajuta sa te mentii satul pe o perioada mai lunga si te va ajuta sa pierzi kilogramele in plus in acest mod.

2. Portocalele. Fructele citrice sunt foarte bogate in potasiu, un mineral esential organismului pe timpul verii. Atunci cand este foarte cald si transpiri mult pierzi mineralele din organism, fapt care te expune la riscul aparitiei crampelor musculare. Portocalele contin 80% apa si iti vor hidrata corpul ori de cate ori le consumi.

3. Iaurtul. Este foarte usor si iti ofera doza necesara de calciu. Se afla in TOP 6 superalimente pe care trebuie sa le consumi vara pentru ca este o gustare ideala in zilele toride si hidrateaza foarte bine organismul. Daca vrei sa arati bine si sa te mentii la o greutate normala, opteaza pentru iaurt atunci cand iei o gustare.

CITESTE SI: CURA DE SLABIRE CU USTUROI

CITESTE SI: DIETA CU SEMINTE DE IN

4. Tulpina de telina. Este un bun diuretic si combate retentia de apa. Nu este nimci mai rau decat sa te simti pufoasa atunci cand mergi la plaja.

5. Fructele de padure. Iti ofera o cantitate mare de vitamina C si te energizeaza chiar si in cele mai calduroase zile. O ceasca de mure contine 8 grame de fibre, atat de importante pentru digestie.

6. Nectarinele. Nectarinele contin vitamina A, vitamina C si betacaroten, antioxidanti foarte importanti de care ai nevoie pe timpul verii. Nu ezita sa le consumi cat mai des!

sursa foto: shutterstock

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top