Connect with us

Revistateo.ro

Top 6 surse alimentare care contribuie la dezvoltarea creierului bebelusului

Sanatate

Top 6 surse alimentare care contribuie la dezvoltarea creierului bebelusului

Suntem convinsi ca si tu iti doresti ca bebelusul tau sa fie perfect sanatos la nastere, specialistii au intocmit o lista cu 6 alimente pe care trebuie sa le consumi in timpul sarcinii pentru ca ajuta la dezvoltarea creierului bebelusului.

Acestea pot inlocui cu succes toate vitaminele prenatale, daca sunt consumate cu regularitate.

Top 6 surse alimentare care contribuie la dezvoltarea creierului bebelusului

1. Fier. Este un element care ajuta la formarea enzimelor in procesul metabolic al organismului. In timpul sarcinii, fierul este responsabil pentru trasportarea oxigenului catre creierul fatului. In lipsa unui aport optim de fier in aceasta perioada, micutul poate avea ulterior probleme in dezvoltarea psihomotorie. Il gasesti in alimente precum carnea slaba si boabele de fasole.

2. Zinc. Atat comportamentul, cat si dezvoltarea neuronala a bebelusului sunt strans legate de aportul de zinc pe care i-l oferi in timpul sarcinii. Deficitul de zinc poate duce mai tarziu la scaderea puterii de concentrare, la probleme emotionale, de miscare, lipsa atentiei si dificultati in memorare. Carnea de miel, de curcan sau de homar sunt surse importante care contin acest mineral.

3. Proteine. Aminoacidul din proteine contribuie la formarea structurii creierului. Consuma peste, lapte, carne slaba, soia sau oua pentru a furniza fatului atatea proteine cate are nevoie.

4. Lactate. Sunt de nepretuit in perioada in care esti gravida. Produsele lactate sunt bogate in vitamina B si in proteine, dar si in carbohidrati ‒ adevarate surse de energie pentru creierul micutului. Potrivit studiilor, daca bei trei pahare de lapte zilnic il vei tine departe pe copilasul tau de posibile defecte mentale precum retardul sau o structura a creierului care prezinta defecte.

5. Fructe si legume. Sunt o sursa importanta de antioxidanti, care protejeaza tesutul neural de eventuale anomalii. Potrivite pentru buna functionare a creierului micutului sunt legumele si fructele intens colorate, precum laptucile, spanacul, frunzele de papadie, frunzele de mustar, rosiile, afinele.

6. Omega 3. Acizii grasi esentiali Omega 3 sunt extrem de importanti pentru dezvoltarea creierului si a celulelor de crestere ale bebelusului. Se mai numeste si “hrana pentru creier” si numeroase studii de specialitate au demonstrat eficienta acestui acid gras nesaturat. Lipsa aportului de Omega 3 in timpul sarcinii poate favoriza aparitia unor afectiuni neurologice si oculare mai tarziu, dupa nasterea micutului. Omega 3 este cunoscut si ca DHA (acidul docosahexaenoic), si este unul dintre cei doi principali acizi grasi esentiali din uleiul de peste, pe care fatul nu-l poate produce independent.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top