Connect with us

Revistateo.ro

Top 7 condimente cu proprietăți vindecătoare

Naturiste

Top 7 condimente cu proprietăți vindecătoare

Condimentele indiene sunt renumite pentru aromele lor deosebite și încep să fie tot mai folosite și la noi. India produce o varietatea de condimente, dinc are multe sunt originare de pe Subcontinentul Indian, în timp ce altele sunt importate din zone cu climă asemănătoare și au fost cultivate pe plan local timp de secole. În afară de gustul deosebit pe care îl oferă mâncării, aceste condimente au proprietăți vindecătoare și oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate.

1. Cardamom – este un condiment cu o aromă bogată, folosit la numeroase preparate indiene. De asemenea, este utilizat ca un medicament ayurvedic pentru a trata ulcere la nivelul cavității bucale, probleme digestive și chiar depresia.

2. Semințele de schinduf – adaugă savoare și aromă multor preparate și este cunoscut ca un stimulator al contracțiilor uterine din timpul travaliului. Totodată reduce durerile nașterii și este un bun adjuvant în durerile musculare.

CITEȘTE ȘI: BENEFICIILE SUCULUI DE CARTOFI DULCI

3. Chimenul – este utlizat pe o scară largă, fiind o sursă bogată de fier. Este indicat în dieta persoanelor care suferă de anemie, dar și în cea a femeilor gravide și a mamelor care alăptează. Tratează problemele digestive și grețurile.

4. Scorțișoara – este folosită extrem de des la preparatele indiene și se prăjește înainte de a fi folosită, pentru eliberarea aromelor. Este utilizată la prepararea prăjiturilor, a mâncărurilor curry și a băuturilor. Pe lângă acest lucru, scorțișoara este folosită ca un adjuvant în tratarea problemelor respiratorii și a răcelilor.

5. Cuișoarele – au o aromă puternică și pregnantă și sunt utilizate mai ales sub formă de pulbere. Ele sunt folosite pentru a împrospăta respirația și a calma durerile de dinți.

6. Semințele de coriandru – se numără printre cele mai vechi condimente, au o aromă caldă, ușor fructată și îmbogățesc o mulțime de preparate indiene. Coriandrul este folosit pentru a trata flatulența, indigestia și problemele gastro-intestinale.

7. Semințele de muștar – au o aromă exotică și un conținut bogat în seleniu. De asemenea au proprietăți antiinflamatorii și pot preveni atacurile de cord.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top