Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Top 7 tipuri de PETE și cum le scoți din haine

Unele pete sunt extrem de dificil de scos din haine. Multe rețete nu funcționează însă noi am cules cele care sunt mai eficiente, testate de mai multe femei până acum. Vezi topul petelor greu de scos din haine și cum să faci asta.

Top 7 tipuri de pete și cum le scoți din haine:
1. PATA DE CAFEA

Imediat ce haina ta s-a mânjit cu cafea, pune-o repede într-un lighean cu apă fiartă, extrem de fierbinte, dar cu mare grijă. Dacă ai băut cafea cu lapte, ține haina în apa fiartă timp de 30 de minute. Poți adăuga înălbitor dacă este necesar și puțină zeamă de lămâie.

CITEȘTE ȘI: TOP PLANTE DE INTERIOR CARE PURIFICĂ AERUL
2. PATA DE KETCHUP
Ketchupul sau sosul de roșii ne pot da bătăi mari de cap atunci când nu suntem atenți cum mâncăm. Tot ce trebuie să faci este să aplici oțet alb pe locul unde s-a pătat haina ta și să freci bine-bine cu o perie de dinți.

3. PATA DE ACUARELĂ SAU TRICOU MÂZGĂLIT CU CARIOCA
Folosește oțet alb + 150 ml de vodkă pentru a scoate culorile din haina pătată de nepotul sau fiul tău cu pensulele de acuarelă ori cu cariocile. Freacă bine zona cu ajutorul unei perii de dinți, la fel ca la punctul 2.

4. PATA DE BERE
Să bei o bere pe timp de caniculă la terasă este ca și cum ai sta în Rai, mai ales dacă este rece și savuroasă. Ca să scoți pata de bere din haina ta adaugă 200 ml de oțet alb la 4 căni mari de apă rece ca gheața. Freacă bine rufa și vei vedea efectul imediat!

5. PATA DE ÎNGHEȚATĂ
Aruncă repede haina în apă rece și freacă bine zona pătată. Dacă vezi că nu iese deloc, folosește puțină sare fină pe care să o adaugi în apă.

6. NOROIUL
Nu de puține ori te trezești că te-a stropit o mașină care mergea în viteză și ești plină de noroi pe pantaloni. Noroiul se scoate exclusiv cu apă rece, plus 3 căni mari de oțet alb.

7. HAINA ÎNVERZITĂ DE LA IARBĂ
Dacă stai la picnic și pantalonii tăi sunt dintr-un material prost, mai ales dacă sunt albi, te vei trezi imediat cu ei verzi pe fund. Nu mai spunem că unul din motivele pentru care ți se pot înverzi hainele este și starea vremii de dinainte de a te pune pe iarbă (dacă s-a făcut rouă, dacă a plouat etc). Pentru a scoate pata de iarbă, utilizează detergentul de vase. Dacă nu funcționează, bagă pantalonii în mașina de spălat și dă-i drumul la programul prespălare și apoi la programul normal.

Sursa foto: JAMESWOODSON/PHOTOSDISC/THINKSTOCK

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top