Connect with us

Revistateo.ro

Topul plantelor care iti curata aerul din casa

Stil de viata

Topul plantelor care iti curata aerul din casa

Topul plantelor care iti curata aerul din casa. In fiecare casa sau apartament traiesc bacterii, ciuperci si alte ”animalute” care polueaza aerul, iar pentru asta cheltui o groaza de bani pe produse din chimicale folosite la curatenie.

Una dintre solutiile cele mai eficiente si simple este sa iti cumperi pentru fiecare camera plante mari de apartament cu frunze, deoarece acestea au rolul de a reduce cantitatea de poluanti si adauga umiditatea necesara pentru a combate problemele respiratorii si alergiile cauzate de praf si bacterii. Iata, asadar, topul plantelor care functioneaza mai bine decat dezinfectantii:

6. Iedera englezeasca (Hedera helix): Aceasta planta, care se afla in mai toate casele britanicilor, are rolul de a combate alergiile, fiind un bun medicament pentru cei care stranuta toata ziua si nu stiu motivul (evident, este vorba despre ciupercile si praful de sub nasul fiecaruia). Iedera englezeasca are chiar puteri miraculoase: la doar 6 ore dupa ce ati introdus-o in camera, mucegaiul din aer se reduce cu 60%.

5. Dracena (Dracaena deremensis): La fel ca si iederea englezeasca, aceasta planta va purifica aerul pe care il respiri zilnic in camera imediat ce si-a gasit locul in ea.

4. Planta de cauciuc (Ficus elastica): Plantele de cauciuc au o proprietate speciala. Acestea elimina toxinele precum formaldehida. Mai mult decat atat, aceasta planta nu iti cere sa tragi draperia toata ziua deoarece are nevoie de mai putina lumina decat celelalte plante.

3. Palmierul de bambus (Chamaedorea seifrizii) : Planta performeaza in lupta cu alergenii atunci cand este putin umeda, si nu uda. Spre deosebire de planta de cauciuc, palmierul de bambus are nevoie de soare pe durata intregii zile.

2. Palmierul doamnei (Rhapis excelsa) – foto articol – : Planta rezista si la umiditate dar si intr-un climat uscat. Este un adevarat medicament pentru curatarea aerului de infectii nevazute. Rezista cu stoicism la mai multe tipuri de insecte, fapt care este imbucurator.

1. Palmierul Areca (Chrysalidocarpus lutescens) : Aceasta planta actioneaza perfect in functie de anotimpuri. Pe timpul verii mentine un aer umed si racoros iar in timpul iernii elimina toate toxinele. Putem spune ca palmierul Areca este un adevarat umidificator electric.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top