Connect with us

Revistateo.ro

Tort de ciocolată

Torturi

Tort de ciocolată

Pentru acest tort de ciocolată aveți nevoie de:

– 150 grame unt, la temperatura camerei
– 1/2 cană de zahăr brun
– 1/2 cană de zahăr
– 1 ou
– 1 linguriță extract de vanilie
– 5 linguri de făină
– 50 grame de cacao
– 1 praf de copt
– 50 grame de fulgi de ciocolată
– câteva bomboane speciale

Pentru crema de ciocolată vă trebuie:

– 50 grame unt
– o cană de zahăr pudră
– o linguriță de extract vanilie
– 50 grame de cacao
– 2 linguri de apă (sau lapte)

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul și pregătiți o tavă de tort. Tapetați-o cu hârtie de copt.

Combinați untul cu cele două tipuri de zahăr, până ce acestea se topesc și amestecul devine pufos (aproximativ 3-4 minute).

Adăugați oul și extractul de vanilie și amestecați-le foarte bine.

În alt vas, amestecați toate ingredientele uscate (făină, cacao, praf de copt) și vărsați-le peste prima compoziție. Omogenizați foarte bine aluatul și puneți la final fulgii de ciocolată și bomboanele. Trebuie să aibă o consistență groasă și lipicioasă.

Întindeți aluatul în mod uniform în tava de tort și coaceți-l 20 de minute la foc mediu. Mijlocul prăjiturii poate să arate puțin necopt, însă se va întări pe măsură ce se răcește. Lăsați-l în tavă până se răcește complet.

Bateți untul cu un mixer până ce devine pufos. Adăugați cacao, vanilie și jumătate din zahărul pudră. După ce le amestecați bine adăugați apa și restul de zahăr pudră. Se amestecă până la omogenizare. Dacă nu sunteți mulțumit de consistență, mai adăugați apă.

Ornați blatul cu cremă si cu bomboanele delicioase.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Torturi

To Top