Connect with us

Revistateo.ro

Tot ce trebuie să știi despre hemoroizii externi. Simptome, cauze și tratament

Sanatate

Tot ce trebuie să știi despre hemoroizii externi. Simptome, cauze și tratament

Hemoroizii externi sunt o problemă pe care multe persoane o au. Nu este nimic jenant. Poate, din cauza jenei, multe persoane refuză să meargă la medic și să vorbească despre problemele întâmpinate. Însă trebuie să fii informat și să iei măsuri pentru a scăpa de hemoroizi.

Totul despre hemoroizii externi

Hemoroizii externi pot avea mai multe simptome. Însă unele dintre ele pot anunța alte afecțiuni. Din acest motiv, medicii vor recomanda mai multe investigații pentru a afla cu exactitate despre ce problemă este vorba. Astfel, pentru a ști sigur dacă este sau nu este vorba despre hemoroizii externi, se vor recomanda unele investigații precum: tușeu rectal, proctoscopia, anoscopia, sigmoidoscopia sau colonoscopia.

Se va începe consultația cu un examen fizic. Astfel se vor vedea hemoroizii externi. Dacă, totuși, specialistul este de părere că poate fi vorba despre hemoroizi interni, atunci poate cere o altă investigație.

Tratamentul pentru hemoroizii externi este cel pentru reducerea inflamațiilor. Pot fi folosite creme și/sau supozitoare. În cazurile mai grave poate fi recomandat tratamentul chirurgical.

CITEȘTE ȘI: Cum te scapă GĂLBENELELE de HEMOROIZI: REȚETE

CITEȘTE ȘI: Medicii atenționează: Cancerul colorectal este, de multe ori, confundat cu hemoroizii

Hemoroizii externi pot să apară din cauza constipației sau din cauza diareei. De aceea, pentru a te asigra că nu ai astfel de probleme, trebuie să eviți cei doi factri care declanșează apariția acestui tip de hemoroizi. Ce trebuie să faci în astfel de cazuri? Ei bine, alimentația sănătoasă și o dietă corespunzătoare reprezintă măsurile pe care trebuie să le iei pentru ca riscul de a avea aceste probleme să scadă simțitor. Fibrele sunt de un real ajutor.

Laxativele ușoare pot fi recomandate de medic pentru a scăpa de constipație. Însă laxativele trebuie să fie utilizate cu moderație. Asta deoarece pe termen lung nu este recomandat un astfel de tratament.

Așadar, sunt mai multe cauze pentru care pot să apară hemoroizii externi. Vizita la medic este necesară în astfel de cazuri. După stabilirea disgnosticului, se va recomanda un anumit tratament.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top