Connect with us

Revistateo.ro

TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE NOUL AN SCOLAR. Probleme, provocari si surprize

Stiri

TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE NOUL AN SCOLAR. Probleme, provocari si surprize

Prima zi de scoala vine cu o serie de probleme si noi provocari pentru parinti si elevi si surprinde autoritatile cu temele nefacute: elevii de clasele I si a II-a vor intra la ore fara manuale.

Una dintre surprizele pe care o asteptau toti micutii era prezenta pe banci a manualelor digitale. Daca anul trecut invatamantul romanesc s-a confruntat cu manuale vechi la curriculum nou, anul acesta, desi exista un curriculum nou pregatit si un alt mod de predare, elevii nu vor avea pe banci manuale din prima zi. Absenta manualelor digitale in scoli este cauzata de o licitatie cu prezumtie penala, firma castigatoare SIVECO, fiind anchetata pentru neregularitati de catre procurorii anticoruptie.

In aceasta situatie, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a dat asigurari ca in termen de 10 zile se va relua licitatia pentru manualele digitale si pentru manualele elevilor de clasa a III-a. Pe 20 septembrie, conform promisiunilor venite din partea Ministerului Educatiei, ar trebui sa fie anuntati deja castigatorii noii licitatii.

Pentru a parcurge programa in primele zile, elevii de clasa a II-a vor invata din manualele vechi, iar cei din clasele I vor invata dupa fise, sustine ministrul pentru hotnews.ro

Elevii claselor I vor avea, potrivit programului scolar in vigoare, 20 de ore pa saptamana dintre care urmatoarele materii: Comunicare in limba romana (7 ore), Limba moderna (1 ora), Matematica (3 ore), Stiinte ale naturii (1 ora), Religie (1 ora), Educatie fizica (2 ore), Muzica si miscare (2 ore), Arte vizuale si abilitati practice (2 ore), Dezvoltare personala (1 ora). Aceleasi materii sunt valabile si pentru elevii de clasa a II-a, insa cu numar diferit de ore (de exemplu, pentru Matematica se aloca o ora in plus fata de clasa I).

Primul semestru cuprinde perioada 15 septembrie – 19 decembrie 2014, cu vacanta intre 20 decembrie 2014 si 4 ianuarie 2015. Cursurile se vor lua din 5 pana pe 30 ianuarie, intrucat intre 31 ianuarie si 8 februarie elevii vor fi in vacanta intersemestriala. Semestrul al II-lea debuteaza luni, 9 februarie, si tine pana pe 19 iunie cu vacanta de Paste intre 11 si 19 aprilie, si Scoala ALtfel (cu activitati extracurriculare) intre 6 si 10 aprilie.

O alta surpriza din acest an vine pentru liceenii care nu isi vor lua Bacalaureatul. Acestia pot opta pentru o facultate cu caracter de postliceala (scoli profesionale) fara sa aiba nevoie de diploma de Bac.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top