Connect with us

Revistateo.ro

Tot ce trebuie să știi despre untul de cacao

Frumusete

Tot ce trebuie să știi despre untul de cacao

Untul de cacao este unul dintre produsele cosmetice care sunt absorbite cel mai bine de piele. Este un puternic hidratant, ajută la refacerea pielii, regenerează și hrănește în profunzime. Spre deosebire de alte unturi sau uleiuri pentru corp, nu lasă în urma sa pielea grasă sau uleioasă și nu blochează porii. Dacă este utilizat în mod regulat, pielea devine mai elastică, mai catifelată și mult mai luminoasă.

Untul de cacao este bogat în antioxidanți care luptă împotriva acțiunii radicalilor liberi și crează o baieră protectoare. Este indicat atunci când vă expuneți la soare, deoarece reface pielea arsă și ajută la obținerea unui bronz frumos. Totodată este un ingredient recomandat și iarna, pentru că îngrijește pielea în profunzime și o protejează de efectele pe care vremea rece și capricioasă le are asupra ei. Acest unt minune este un remediu excelent împotriva celulitei și a vergeturilor, însă condiția de bază este să fie folosit în mode regulat și însoțit de masaje corespunzătoare. Stimulează sinteza de colagen, echilibrează PH-ul pielii și contribuie semnificativ la elasticitatea acesteia.

CITEȘTE ȘI: EXFOLIANT CU ZAHĂR PENTRU O PIELE STRĂLUCITOARE

Componenții principali ai untului de cacao sunt: acizi grași omega 6 și omega 9, acid stearic, acid oleic, acid palmitic, polifenoli și fitosteroli. Toți acești compuși contribuie la regenerarea pielii și la un aspect mătăsos și strălucitor. Cel mai indicat este să folosiți untul de cacao în forma sa pură. Căutați unt organic și combinați-l cu alte ingrediente naturale cum ar fi untul de shea sau uleiul de migdale. Masați corpul până ce pielea în absoarbe în totalitate, el se va topi la contactul cu căldura corpului.

Untul de cacao este indicat în tratarea cicatricilor, eczemelor și dermatitelor. Utilizați-l de 1-2 ori pe zi, timp de cel puțin 2-3 luni pentru a obține rezultatele optime. Aplicați-l ori de câte ori simțiți nevoia și eventual combinați-l cu diferite ingrediente pentru a prepara săpunuri sau loțiuni pentru corp.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top