Connect with us

Revistateo.ro

Paula Iacob a încetat din viață

Stiri

Totul despre viata avocatei Paula Iacob

Paula Iacob a fost una dintre cele mai controversate doamne din baroul românesc de avocatură, fiind totodată o femeie cu stil și demnitate. A fost inspirată în viața ei de Ionel Teodoreanu, cel pe care l-a urmat, mai ales că și acesta a fost tot avocat.

Puțină lume a știut că Paula Iacob dorea inițial să devină medic, așa cum susținea ea într-un interviu pentru Formula AS. A fost inspirată de unchiul ei, medicul oftalmolog Dumitru Lăzărescu, cel care a prezentat pentru prima oară o operație de dezlipire de retină în Germania. Datorită reușitei unchiului, Paula Iacob a decis să dea la Medicină.

Însă drumurile vieții au dus-o pe Paula Iacob de la Medicină la Baroul de Avocatură. Despre meseria de avocat Paula Iacob a recunoscut că pentru o femeie este greu să devină avocat în România și că acest lucru este posibil dacă ai curaj: „Dacă nu te mulţumeşti cu faptul că ai un dosar de pensie alimentară, un divorţ şi o viaţă liniştită, este o carieră care necesită curaj, prudenţă şi un strop de înţelepciune.

Chiar şi la tinereţe avocatul trebuie să dea dovadă de înţelepciune în tot ceea ce face, pentru că nu este vorba doar despre cariera lui, ci şi despre viaţa oamenilor pe care îi apără. Responsabilitatea este foarte mare” (viata-libera.ro, 09 aprilie 2013).

CITESTE SI: Cauza mortii avocatei Paula Iacob

CITESTE SI: Top 4 cazuri celebre si CONTROVERSATE de care s-a ocupat avocata Paula Iacob

Paula Iacob s-a remarcat ca fiind avocata lui Nicu Ceaușescu, aceasta recunoscând că fără Nicu Ceaușescu nu avea cariera fabuloasă pe care a avut-o. Avocata Paula Iacob a fost prezentă în ultimii ani în platourile de televiziune, mai ales în cele de știri, comentând actualitatea.

S-a remarcat ca o mare iubitoare de animale declarându-se împotriva eutanasierii maidanezilor și l-a apărat pe omul de afaceri George Becali contra-curentului.

Paula Iacob a fost unul din avocații români care a adus în dezbatere publică ipoteza fabricării dosarelor penale. Aceasta credea cu tărie că anumite pedepse ale unor politicieni sau oameni de afaceri erau prea mari pentru faptele comise de aceștia. Paula Iacob era și o femeie vitală și energică, aceasta dând petreceri de sărbători alături de o sumedenie de prieteni, unul dintre Revelioane transmis în direct în urmă cu câțiva ani de România TV, de la Paula Iacob de-acasă.

În 2013, ziarul Evenimentul Zilei scria că Paula Iacob a turnat la Securitate, printre victime aflându-se foștii ei colegi de barou. Dezvăluirile controversate despre avocata cea mai cunoscută din România nu au ținut-o într-un con de umbră, ci dimpotrivă, aceasta a avut tot mai mult succes lumea apelând în continuare la ea, cu încredere.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top