Connect with us

Revistateo.ro

Traditii, obiceiuri si superstitii de 1 aprilie. Se pare ca sunt anumite lucruri pe care trebuie sau nu trebuie sa le faci in aceasta zi.

Stil de viata

Traditii, obiceiuri si superstitii de 1 aprilie

Ziua de 1 aprilie, cunoscuta si ca „Ziua pacalelilor”, este sarbatorita in mai multe tari. Pe langa faptul ca oamenii pacalesc sau sunt pacaliti in aceasta zi, mai exista si cateva obiceiuri, superstitii si traditii. Mai jos le vei gasi pe cele mai importante.

Traditii, obiceiuri si superstitii de 1 aprilie

1. Exista o traditie potrivit careia farsele ar trebui facute pana in ora pranzului. Daca le vei face mai tarziu, atunci vei avea ghinion in timpul anului.

2. Se pare ca vor avea ghinion si cei care nu reactioneaza bine cand li se fac farse pe 1 aprilie. Se spune ca este bine sa zambesti atunci cand ti se fac farse in aceasta zi. Altfel vei avea ghinion in timpul anului.

3. Daca pe 1 aprilie un barbat va fi pacalit de o femeie frumoasa, atunci aceasta ii va deveni sotie.

4. Este bine sa pui la cale o farsa de „Ziua pacalelilor”. Daca nu vei face lucrul acesta, atunci vei fi pacalit in tot restul anului.

5. Se crede ca oamenii care se nasc pe data de 1 aprilie vor avea noroc in afaceri. Insa, norocul nu va fi de partea lor la jocurile de noroc.

6. Ziua de 1 aprilie nu ar trebui sa fie luata in calcul de cuplurile care vor sa se casatoreasca. Se spune ca nuntile facute in aceasta zi nu vor avea un viitor. De asemenea, se crede ca in cazul celor care aleg sa se casatoreasca pe 1 aprilie, doamnele vor fi cele care vor lua deciziile si vor prelua controlul in relatie.

7. In Elvetia, mai exact in Tirol, exista un obicei de 1 aprilie. Atunci, oamenii ingroapa un manunchi de paie pentru a avea parte de o recolta bogata in sezonul care urmeaza.

Asadar, exista unele obiceiuri, traditii si superstitii de 1 aprilie. Cele mai importante sunt cele enumerate mai sus. Unele persoane cred in ele si incearca sa le respecte.

Citeste si:

Legendele zilei de 1 aprilie

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top