Connect with us

Revistateo.ro

Traditii si obiceiuri la Intampinarea Domnului in Biserica

Stil de viata

Traditii si obiceiuri la Intampinarea Domnului in Biserica

Crestinii ortodocsi respecta o serie de traditii si obiceiuri la Intampinarea Domnului in Biserica. Sarbatoarea are loc in fiecare an pe 2 februarie.

Intampinarea Domnului este unul din cele 12 praznice imparatesti. Aceasta sarbatoare aminteste de aducerea la Templul din Ierusalim a Mantuitorului Iisus Hristos de catre Sfanta Fecioara Maria, la 40 de zile de la nastere.

Legea iudaica spune ca trebuie sa treaca 40 de zile pentru curatirea celui nou-nascut ca sa poata intra in biserica. Pe 2 februarie, crestinii respecta o serie de obiceiuri si traditii in legatura cu aceasta sarbatoare.

Traditii si obiceiuri la Intampinarea Domnului

1. Toate rugaciunile spuse in aceasta zi in fata Icoanei Maicii Domnului sunt facatoare de minuni. Cinstirea Icoanei Maicii Domnului este cunoscuta si sub denumirea de „imblanzire a inimilor impietrite”, conform profetieu lui Simeon.

2. Sarbatoarea cunoscuta in popor ca „Stretenie” este respectata in special de crescatorii de animale. In unele locuri din tara, ziua de 2 februarie era ziua boilor. Animalele erau hranite din mainile oamenilor si nu cu furca, iar unele grane sau fructe date animalelor se sfinteau de catre preot.

3. Gospodarii de la tara trebuie sa ocoleasca via de trei ori, cu o bucata de caltabos si vin in traista. Acestia trebuie sa unga vita de vie cu caltabosul scos din traista pentru a avea un an agricol bogat.

4. Crestinii nu au voie sa munceasca in aceasta zi. Se zice ca cine munceste de Stretenie va cadea in boala.

5. Se spune ca daca in ziua de Stretenie va fi cald, vara va fi una caniculara. Daca va fi frig, atunci vom avea parte de o vara morocanoasa.

CITESTE SI: Cea mai importanta rugaciune catre Iisus Hristos, in Ziua Intampinarii Domnului

6. O alta traditie legata de aceasta sarbatoare era ungerea copiilor cu grasime de urs. Se crede ca puterea acestui animal le era transferata. Pe 2 februarie este bine ca oamenii sa nu ii blesteme pe cei mici sau pe parintii acestora. Blestemele capata o putere mare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top