Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Transpiri excesiv si ai alergii? Semnele care iti arata ca ai probleme cu ficatul si cum sa le tratezi

Ficatul este un organ esential pentru organism deoarece se ocupa de functionarea optima a peste 400 de functii. Acesta elimina si filtreaza toxinele din organism, iar atunci cand nu functioneaza cum trebuie, corpul are mult de suferit.

Daca incerci sa consumi numai hrana sanatoasa si plina de nutrienti, atunci ai toate sansele ca ficatul tau sa se comporte normal.

In cazul in care mancarea nu este dintre cea mai sanatoasa, atunci ficatul se imbolnaveste, iar acest lucru duce la acumularea in organism a toxinelor.

Ficatul elibereaza toxinele in doua stadii:

Prima etapa consta in utilizarea enzimelor pentru a transforma toxinele in compusi inofensivi, care pot fi detoxifiati in a doua etapa.

A doua etapa include o pereche de toxine din alte molecule care imbunatatesc solubilitatea lor in apa, pentru a fi elimintate in conditii de siguranta din organism.

 

10 semne ca ai probleme cu ficatul

Desi vrei sa mananci sanatos si faci tot posibilul sa iei alimente organixe, sunt numeroase toxine in jurul tau care iti fac rau. De la produsele de ingrijre, produse de curatat, nu exista lucru care sa nu contina toxine. De asemenea, exista toxine si in mediu, in apa, in plastic si in sol.

Toxinele au dificultati in a se elimina din organism atunci cand ficatul nu functioneaza corect si se acumuleaza in celulele grase ale corpului si se ajunge la ingrasarea excesiva.

Daca ai cateva simptome dintre cele enumerate mai jos, trebuie sa stii faptul ca exista ceva in neregula cu ficatul tau:

Emotii pesimiste
Dezechilibru hormonal
Senzatie de epuizare
Durere cronica a muschilor si a articulatiilor
Transpiratie excesiva
Crestere in greutate fara un motiv evident
Oboseala cronica
Durere abdominala / balonare
Alergii pe care inainte nu le aveai
Depresii
Boli ale pielii si acnee.

Daca observi oricare dintre aceste simptome, fa aceste lucruri pentru ca ficatul sa functioneze din nou corect.

Evita zaharul rafinat, redu consumul de fructoza, incepi si cumpara numai alimente ecologice, utilizeaza produse alimentare care contin sulf, ca ceapa rosie.

Redu sau opreste consumul de alcool si consuma fibre suficiente.

Bea cantitati suficiente de apa curata. De asemenea , introdu in alimentatia ta turmeric sau curcumina, care este un puternic antiinflamator. Acesta are numeorase beneficii pentru organismul tau si previne aparitia toxinelor cancerigene in organism.

De asemenea, turmericul regenereaza celulele afectate. Pentru a stimula absorbtia acestuia, trebuie sa il combini cu piper negru.

Consuma anghinare. Este bogata in fibre si stimuleaza priductia bilei. Mai mult decat atat, scade colesterolul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top