Connect with us

Revistateo.ro

Transpiri noaptea? Iată de ce!

Sanatate

Transpiri noaptea? Iată de ce!

În general, femeile au această problemă după vârsta de 40 de ani, fiind o condiție asociată cu apariția menopauzei. Experții spun că aceasta este o problemă comună și se poate agrava dacă este tratată la timp. Transpirația pe timpul nopții se poate datora mai multor cauze. Un medic te va ajuta cel mai bine să descoperi motivul și îți va oferi un tratament corespunzător. Printre cele mai frecvente cauze se numără următoarele:

CITEȘTE ȘI: SUCUL CU PROPRIETĂȚI VINDECĂTOARE

Principala cauză este perioada de tranziție în care femeile ajung la menopauză. Bufeurile și transpirația excesivă pe timp de noapte pot apărea și la femeile care sunt în stadiul de perimenopauză. Această perioadă începe cu mai mulți ani înainte de manopauza efectivă, pe măsură ce ovarele reduc cantitatea de estrogen produsă. Totodată, hipoglicemia poate fi un alt motiv pentru care transpiri noaptea foarte mult.Persoanele cu diabet cărora li se administrează insulină experimentează deseori această neplăcere.

Transpirațiile nocturne sunt deseori cauzate și de numeroase dexechilibre hormonale sau afecțiuni neurologice. Pe lângă aceste probleme, pot exista în organism infecții care să provoace o cantitate excesivă de sudoare. Printre aceste infecții se numără tuberculoza, infecțiile bacteriene, endocardita (care duce de obicei la o inflamație a valvelor inimii), abcesele sau virusul HIV. Anumite medicamente, în special cele antidepresive, pot cauza și ele transpirație abundentă pe timpul nopții.

Cel mai indicat este să consulți un medic care va descoperi cauza și te va îndruma spre un tratament corespunzător. Există, bineînțeles, și numeroase tratamente naturiste cum ar fi ginsengul, semințele de in, suplimentele alimentare cu vitamina E, uleiul de ciuboțica-cucului, băile calde și antrenamentele sportive.

Acest articol este scris cu scop informativ. Informatiile prezentate mai sus nu substituie necesitatea unui control medical.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top