Connect with us

Revistateo.ro

Transplantul de cap, o realitate din 2017

Stiri

Transplantul de cap, o realitate din 2017

Transplantul de cap este probabil cel mai revoluționar transplant pe care îl va realiza vreodată medicina și asta deoarece este greu de închipuit cum va putea trăi o persoană cu creierul unei alte persoane.

Istoria transplanturilor a pornit cu stângul și asta deoarece nu se cunoșteau toate datele tehnologice de care dispunem azi, corpul uman însuși fiind o continuă enigmă pentru cercetători. Transplantul de cap sau transplantul de creier ridică și o problemă etică: Are sens să pui o persoană în corpul altcuiva? Dacă îi schimbi corpul unei persoane, va mai fi același om și pe mai departe?

CITEȘTE ȘI: A NĂSCUT DUPĂ CE A SUFERIT UN TRANSPLANT DE UTER

Procedeul de transplant de cap (creier) este destinat persoanelor sănătoase din punct de vedere mintal, dar care au corpul plin de boli. Procedeul este destul de complicat deoarece transplantul trebuie făcut de la un donator (o persoană care a decedat). Capul persoanei respective este ținut la congelator pentru a menține vii celulele, după care corpul capului este ”lipit” de trup. Partea cea mai complicată a operației nu este lipirea unui cap la alt corp ci realizarea conexiunilor nervoase între nol cap și măduva spinării.

Ca la toate tipurile de transplant, și în acest caz vorbim despre un risc mare de refuz între pacient și donator, nu toate capetele fiind și compatibile. Harry Goldsmith, expert în neurochirurgie și profesor la Universitatea din California spune că această operație va fi imposibil de realizat din punct de vedere tehnic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top