Connect with us

Revistateo.ro

Sună periculos dar nu este. O forma de tumori benigne sunt reprezentate de lipoame. Se manifestă ca un depozit subcutanat de grăsime, iar ca aspect sunt similare chisturilor

Sanatate

Tratament naturist eficient pentru lipoame

Deși departe de a constitui o amenințare la adresa sănătății, lipoamele pot fi o prezență nedorită sau inestetică. Nu este imposibil de scăpat de lipoame și partea cea mai bună este că există tratamente naturiste.

Ce sunt ele?

Sună periculos, dar nu este. O forma de tumori benigne sunt reprezentate de lipoame. Se manifestă ca un depozit subcutanat de grăsime, iar ca aspect sunt similare chisturilor. Sunt de obicei mici și pot apărea pe mai toată suprafața corpului.

Cum nu reprezintă un pericol, nu poate fi impusă îndepărtarea lor. Operația de extracție se face doar la cerere și din motive estetice.

Tratamentul dat de natură

Bune la toate, uleiului de in și ceaiului verde le-a fost găsite încă o întrebuințare. Deși amândouă sunt folosite de secole, pe lângă tratarea psoriazisului și eczemelor, recent, s-a descoperit că sunt eficiente și în tratamentul lipoamelor. Omega 3 și 6 din uleiul de in au efecte antiinflamatoare.  Similar este și ceaiul verde, dar acțiunea lui este exercitată din interior. Ceaiul diminuează țesutul adipos al organismului, ajutând astfel la reducerea condițiilor favorabile formării de lipoame.

Aplicarea uleiului peste lipom de 3 ori pe zi garantează că rezultatele nu vor întârzia să apară. Cumulat cu acțiunea pozitiva a antioxidanților din ceaiul verde – recomandabil 3 căni pe zi – sunteți pe drumul cel bun.

ATENȚIE, însă: înainte de a începe tratamentul cu ulei de in, consultați un medic. Acesta poate interacționa cu diverse medicamente anticoagulante, tratamente hormonale și medicație împotriva hipertensiunii. De asemenea, ceaiul verde poate avea efecte diuretice și laxative.

Alternativa chirurgicală

Se poate scăpa de lipoame și prin operație. Există mai multe feluri de intervenții, cu sau fără bisturiu. În cazul celor mari este nevoie de excizie urmată evident de închiderea plăgii. În prezent cicatricile nu mai sunt greu de evitat. O procedură executată corect și un tratament cu acid hialuronic și cremă cu protecție UVA si UVB asigură o vindecare estetică.

Citește și: Rețeta minune cu tămâie care reface pielea

Rețeta minune cu tămâie este de fapt o cremă care are mai multe domenii de aplicare: riduri, acnee, inflamații, cicatrici, , artrită, dureri musculare, varice iritate etc. Crema cu tămâie este recomandată și pentru durerile hemoroidale sau alte tipuri de eczeme în zona genitală. Distrugerea țesutului subcutanat duce la apariția vergeturilor, însă crema cu tămâie poate repara pielea curățând corpul de acele linii inestetice.

Crema cu tămâie are potențial de refacere a celulelor care sunt ”înăbușite” de factorii de disconfort din mediu. Pentru prepararea acestei creme ai nevoie de următoarele:
1. 100 ml ulei de cocos
2. 20 grame tămâie pisată
3. ceară de albine (cât un căpăcel de Kinder)
4. emulsionant vegetal
5. 50 ml apă distilată
6. 20 picături de conservant vegetal

Nu este obligatoriu să folosiți pentru fiecare tratament aceeași cantitate din fiecare ingredient. Pentru tratarea afecțiunilor mai mici, de exemplu a acneei sau a diferitelor coșuri de pe față sau alte părți ale corpului, 5 grame de tămâie sunt suficiente. Pentru combaterea vergeturilor, folosiți 20 de grame. În funcție de gravitatea problemei pentru care aplicați această cremă, reduceți sau măriți doza de tămâie pisată.

Cum se face? Se amestecă tămâia pisată cu uleiul de cocos, după care se lasă la mezat timp de 60 de minute. Apoi se pune compoziția de ulei de cosos + tămâie pe aragaz (la foc mediu), timp de 30 de minute. Se ia de pe foc când se observă crearea unui sediment pe fundul vasului.

Se strecoară combinația de tămâie și ulei de cocos într-un nou vas, la care se adaugă ceara de albine și emulsionantul vegetal și se amestecă până se creează o pastă omogenă. Se lasă 15 minute la ”dospit” după care se adaugă apa și conservantul vegetal. Se mixează timp de 6 minute cu pauză la mijloc.

Probleme pe care le puteți trata doar prin ungerea cu crema de tămâie: eczeme, noduli, lipoame, răni mici sau mari, vergeturi, cicatrici, furunculi, dureri musculare sau hemoroizi.

Acest articol este scris cu scop informativ. Informațiile prezentate mai sus nu substituie necesitatea unui control medical.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top