Connect with us

Revistateo.ro

Tratamente naturale care combat durerile de stomac

Sanatate

Tratamente naturale care combat durerile de stomac

Durerile de stomac sunt unele dintre cele mai insuportabile dureri pe care le poti avea, iar cauzele sunt multiple: de la simple crampe care devin o teroare (mai ales in perioada menstruatiei) pana la ingerari de alimente stricate. Exista cateva remedii naturiste care combat durerile de stomac, anumite alimente care sunt o minune pentru ameliorarea durerilor de stomac.

GHIMBIR
Durerile de stomac pot fi combatute cu ajutorul ghimbirului. Acesta are proprietati anti-inflamatorii si este un bun adjuvant pentru cei care au probleme cu digestia. Ghimbirul se poate consuma atat in diferite preparate culinare cat si sub forma de ceai (ceai de detoxifiere). Cel mai indicat pentru cei care sufera din cauza durerilor de stomac este sa consume ceai de ghimbir, mai degraba decat ginger care contine ghimbir procesat.

CHIMEN SAU LEMN DULCE
Chimenul dulce si lemnul dulce au aproape acelasi gust, desi sunt plante diferite. Acestea pot fi gasite in ceaiuri medicinale in plafaruri dar si sub forma de suplimente. Daca mestecati un bulb de chimen dulce sau lemn dulce, durerile de stomac vor fi estompate imediat.

MUSETEL
Musetelul este cunoscut pentru remediile sale impotriva nervilor. Acesta calmeaza nervii si vindeca sistemul neuronal dar este foarte bun si in problemele digestive. Ceaiul de musetel este benefic pentru stomac, mai ales daca adaugati si putina lamaie.

BICARBONAT DE SODIU
Una dintre cele mai cunoscute metode pentru a intampina durerile de stomac este consumul de bicarbonat de sodiu. Antiacizii din bicarbonatul de sodiu te lecuiesc de orice crampe stomacale. Pune doua lingurite intr-un pahar cu apa calduta si spune adio durerilor de stomac!

COMPRESE CU OREZ CALD
Crampele stomacale pot fi alinate cu ajutorul caldurii. Alege o carpa sau un ciorap si putin orez incalzit. Acestea se aplica pe zona afectata. Daca nu aveti orez, acelasi lucru se poate folosi cu sarea. Puneti sare intr-un saculet si apoi incalziti-o.

CITESTE SI: CHIMENUL TRATEAZA ORICE

Chimenul negru este unul dintre alimentele fara de care nu am putea trai, si nu sunt deloc cuvinte mari. Iata cateva exemple pentru a ne da seama ca este asa: ucide bacteria numita MRSA (Stafilococus aureus multiplu rezistent la antibiotice), vindeca de otravuri corpurile infectate cu arme chimnice, stimuleaza celulele bolnave din pancreasul diabetic.

In romana, mai este folosit si termenul de negrusca sau negrilica pentru chimenul negru, iar in limba engleza este cunoscut sub denumirea de susan negru. Acest aliment a fost folosit din timpuri stravechi. Faraonul Tutankamon din Egiptul Antic se trata cu ulei din chimen negru (negrusca), acest tip de ulei fiind gasit in mormantul acestuia.

Literatura biomedicala a confirmat proprietatile uluitoare pe care le are chimenul negru, inca din 1964. Din acel an si pana in prezent s-au realizat peste 400 de informatii, studii publicate despre beneficiile pentru sanatate ale chimenului negru.

Nu mai putin de 40 de afectiuni diferite pot fi tratate cu chimenul negru. Acesta are utilizari incredibile: antibacterian, anti-inflamator, anti-ulcer, anti-fungic, anti-hipertensiv, antioxidant, antispasmodic, antiviral, hipotensiv, hepatoprotector (are grija de ficat), inductor de interferon, antagonist al leucotrienelor, renoprotector (are grija de rinichi).

Cele mai cunoscute afectiuni pentru care este cunoscut chimenul negru:
DIABETUL DE TIP 2
Doua grame de chimen negru pe zi reduce nivelul glicemiei din sange.

INFECTIA CU HELICOBACTER PYLORI

Tratamentul cu chimen poate concura impotriva acestei bacterii cu terapia tripla de eradicare.

HIPERTENSIUNE
Micsorarea presiunii sanguine este posibila cu ajutorul chimenului negru. Consumati zilnic intre 100-200 grame de extract de chimen negru timp de doua luni pentru a va trata de hipertensiune.

ASTM
Timochinona bate medicamentul fluticazona la modelul animal de astm. Chimenul negru cu apa fierbinte pot constitui un tratament antiastmic si pentru oameni.

CANCER LA COLON
Extractul de negrusca este asemanator cu agentul chimic 5-fluoruracil in surpimarea cresterii cancerului la colon, Consumul de negrusca are efecte inhibatorii asupra cancerului la colon.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top