Connect with us

Revistateo.ro

Tratamentul ideal pentru scalpul iritat

Par & Coafuri

Tratamentul ideal pentru scalpul iritat

Scalpul iritat este o problemă des întânlnită în zilele noastre, deoarece praful, soarele și poluarea ne pot afecta PH-ul natural al pielii. Șampoanele normale au un PH ridicat, ceea ce conduce la un păr mai alcalin. Acest lucru conduce la distrugerea bacteriilor care se luptă cu sebumul și astfel apar senzații de arsură și mâncărime.  Tratamentul cu lapte de cocos este eficient deoarece are un nivel al PH-ului foarte scăzut și echilibrează starea naturală a firului de păr. Combate iritațiile, uscăciunea și senzația de arsură și hidratează în profunzime.

CITEȘTE ȘI: BALSAM DE BUZE CU COCOS ȘI TRANDAFIR 

Tratamentul cu lapte de cocos poate fi utilizat în loc de șampon. Acesta pătrunde în profunzimea firului de păr și îl repară, calmând pielea capului. Este foarte ușor de preparat și conține doar ingrediente naturale, menite să ofere părului un aspect fin, hidratat și strălucitor.

Pentru a prepara acest tratament ai nevoie de o jumătate de cană de lapte de cocos organic, 4 linguri de gel de aloe vera, 2 linguri de apă de trandafir și 5 picături de ulei esențial de trandafir. Se amestecă toate ingredientele într-un vas curat până se formează o pastă subțire. Se toarnă această pastă într-o tavă pentru cuburi de gheață și se dă la congelator pentru câteva ore. Odată ce amestecul a înghețat, se scot cuburile din tavă și se transferă într-un recipient, care se păstrează tot la congelator.

Scoate câte un cub cu câteva ore înainte să te speli pe cap și folosește apoi compoziția topită ca pe un șampon normal. Este indicat să te clătești cu un amestec de apă și oțet din cidru de mere în urma șamponării cu acest tratament. Părul tău nu va mai necesita balsam sau alte măști și va avea un aspect catifelat, strălucitor.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top