Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Trei copii romani au scapat din INFERNUL SIRIAN. Ce se intampla acum cu ei

3 copii romani au scapat din infernul sirian, anunta Ministerul Afacerilor Externe. Cei trei minori au fost repatriati impreuna cu mama acestora, cetatean sirian, in Liban.

Cei trei minori au parasit tara pe cale aeriana cu sprijinul Organizatiei Internationale pentru Migratie si datorita colaborarii dintre diplomatii de la Damasc si Beirut.

COPII ROMANI ELIBERATI DIN SIRIA. „Cele patru persoane au părăsit în condiţii de siguranţă Siria pe cale terestră către Liban la data de 15 septembrie 2015. Misiunea diplomatică de la Damasc a eliberat documentele de călătorie necesare repatrierii celor trei cetăţeni români, iar Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), filiala Damasc, a asigurat transportul grupului la Beirut cu autoturismele din dotarea organizaţiei”, se arata in comunicatul de presa emis in urma cu cateva momente de MAE.

Ministerul informeaza ca tine legatura cu romanii din Siria si ofera sprijin logistic si de aprovizionare in functie de situatie si zona de conflict in care acestia se afla.

„Măsurile fac parte din demersurile constante de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasadele României la Damasc şi Beirut, cetăţenilor români aflaţi în situaţii deosebite, în statele cu risc major de securitate”, mai scrie in comunicat.

Pana in prezent, MAE, in colaborare cu Organizatia Internationala pentru Migratie, au evacuat si repatriat 692 de cetateni romani din Siria. Cei trei minori romani care au plecat cu mama lor din Siria sunt acum in siguranta in Liban, tara de origine a femeii.

Sursa foto: globalresearch.ca

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top