Connect with us

Revistateo.ro

Trei militari români au fost răniți în urma unei explozii provocată de o mașină-capcană. Aceștia sunt din Focșani, iar starea lor...

Stiri

Unul dintre militarii români, răniți în Afganistan, a MURIT. MApn a anunțat despre cine este vorba

Trei militari români au fost răniți în Afganistan în urma unei explozii. Unul dintre ei, care era în stare gravă, a murit la spital.

Update: MApN a făcut public numele românului care și-a pierdut viața în Afganistan. Caporalul Mădălin Stoica avea 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil. El se afla la prima misiune în teatrele de operaţii şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2002.

Militari români, răniți în urma unei explozii în Afganistan

„Avem trei răniți. Doi sunt în stare stabilă, al treilea este grav. Batelionul 380 Infanterie Protecție din Focșani. Militarii se aflau într-un vehicul blindat când un vehicul-capcană a intrat în ei. Ei au plecat ăn afganistan în luna august”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării.

Numele militarilor vor fi facute publice dupa anuntarea familiilor.

Conducerea Ministerului Apararii Nationale este informata permanent despre starea ranitilor.

Militarii focsaneni au fost introdusi in teatrul de operatii din Afganistan in luna august. In anul 2017, Armata Romaniei participa la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 620 de militari, alti aproximativ 300 fiind desfasurati in operatii sub comanda/mandat NATO, UE, ONU si OSCE in alte regiuni.

In timpul misiunilor externe, 28 de militari si-au pierdut viata si alti peste 180 au fost raniti. Situatia de securitate in TO Afganistan se mentine instabila, cele mai multe incidente inregistrandu-se in provinciile din estul si sudul Afganistanului.

Fortele NATO care asigura securitatea bazelor militare si a centrelor importante ale tarii raman tinte permanente ale unor posibile atacuri ale insurgentilor.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top