Connect with us

Revistateo.ro

Trucuri care te ajută să combați transpirația

Frumusete

Trucuri care te ajută să combați transpirația

Corpul uman are 2.6 milioane de glande sudoripare. Nu e de mirare că transpiri la primele semne de căldură, efort sau stres. Transpirația este sistmeul natural de răcire a corpului și apare atunci când căldura este necesar să fie eliberată. Nu este o surpriză faptul că transpirăm în mijlocul unui antrenament puternic sau a unui val de căldură. Dar ce facem când ne aflăm la un eveniment important? Glandele sudoripare sunt controlate de sistemul nervos, astfel atunci când ai o stare de anxietate este foarte probabil să transpiri instant. Iată câteva soluții care te pot ajuta să combați transpirația!

Petele de sudoare de sub brațele tale pot fi incredibil de stânjenitoare. Spre deosebire de alte părți ale corpului, transpirația de sub braț conține proteine și acizi grași. De aici vine culoarea gălbuie sau albă care îți colorează hainele preferate.Atunci când aceste proteine se amestecă cu bacteriile de pe piele rezultă miroul neplăcut. Cel mai indicate ste să îndepărtezi bacteriile cu un deodorant sub formă de săpun. Ajută la îndepărtarea bacteriilor și lasă în urmă un scut invizibil care împiedică dezvoltarea acestora.

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ ÎȚI CONTUREZI FAȚA

Pentru a opri transpirația este indicat să faci duș seara. Usucă-te bine și aplică deodorant, cel mai indicat sub formă de stick. Acesta va avea mai mult timp la dispoziție pentru a-și face treaba și va fi absorbit în piele mai ușor deoarece temperatura corpului pe timp de noapte este mai scăzută. Dimineață aplică încă o dată deodorant, însă asigură-te că axilele tale sunt complet uscate. Umiditatea împiedică absorbția în canalele sudoripare.

Poartă haine din fibre naturale cum ar fi bumbacul. Fibrele sintetice pot chiar să înrăutățească situația. Ai grijă la ingredientele pe care deodorantele din comerț le conțin. Cele mai multe au un conținut ridicat de aluminiu, care nu este deloc benefic pentru sănătate. Optează pentru deodorante naturale cum ar fi piatra de alăun.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top