Connect with us

Revistateo.ro

Trucuri de slabit in functie de varsta

Dieta si Sport

Trucuri de slabit in functie de varsta

Aceste trucuri de slabit te vor ajuta sa pierzi kilogramele in plus mai repede decat crezi. Uite ce trebuie sa faci la varsta ta!

Sa dai jos kilogramele in plus nu este deloc usor, insa nici imposibil. Foarte multe persoane se chinuie cu diete stricte, care mai multe dauneaza decat fac bine, insa uita de cele mai simple su utile trucuri de slabit. In functie de varsta pe care o ai, poti apela la anumite metode care nu dauneaza sanatatii si te ajuta sa ai o alimentatie echilibrata.

La 20 de ani. La aceasta varsta se intampla foarte multe in viata ta si cu cat ai mai multe activitati, cu atat alimentatia sanatoasa ocupa un loc codas. De aceea, la anii acestia, este foarte important sa iti controlezi apetitul si sa consumi alimente sanatoase, bogate in nutrienti. Astfel iti vei mentine silueta, dar vei avea si un organism sanatos. Cercetarile arata ca un tanar de 20 de ani are nevoie zilnic de 50-60 de grame de proteine si 28 de grame de fibre, insa marea majoritatea consuma aproximativ 35 de grame de proteine si 12 de fibre.

CITESTE SI: DIETA CU CASTRAVETI TE AJUTA SA SLABESTI 7 KILOGRAME IN 14 ZILE

CITESTE SI: TOP 5 GRASIMI CARE TE AJUTA SA SLABESTI

La 30 de ani. La aceasta varsta majoritatea persoanelor nu acorda atentia cuvenita sanatatii si nu se misca suficient. Oamenii de stiinta spun ca acum este momentul ideal pentru a te apuca de sport, daca nu ai facut-o pana acum. La 30 de ani multi oameni incep sa arate semne de prediabet, diabet sau hipertensiune, asa ca miscarea in mod regulat poate reduce riscurile considerabil. In plus, pierzi cu siguranta cateva dintre kilogramele in plus!

La 40 de ani. Dupa 40 de ani rata metabolica incepe sa scada si majoritatea persoanelor incep sa aiba probleme de mobilitate. Grasimea incepe sa se acumuleze in jurul taliei iar acest lucru prezinta riscuri de dezvoltare a bolilor de inima. Printre cele mai importante trucuri de slabit pentru cei trecuti de 40 de ani se numara si stabilirea echilibrului macronutrientilor. Consuma alimente precum ciuperci, oua, lactate si somon si incearca sa reduci consumul de carbohidrati (nu il elimina complet!).

La 50 de ani. Incep sa apara probleme cu colesterolul si tensiunea arteriala si de aceea este foarte important sa ai o dieta echilibrata si sa bei foarte multe lichide. In fiecare zi trebuie sa mananci 3-5 portii de legume ( de preferat crude sau gatite la abur), dar si 2 portii de fructe. Este posibil ca medicul sa te sfatuiasca sa reduci consumul de proteine. Plimbarile zilnice au un rol esential.

Sursa foto: livingbetter50.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top