Retete
Trucuri pentru a găti cartofii ca un chef
Dacă vei ține cont de câteva reguli simple, vei găti cei mai delicioși cartofi. Iată care sunt acele trucuri pentru a găti cartofii ca un chef.
Trucuri pentru a găti cartofii ca un chef
1. Dacă vrei să gătești piure de cartofi, atunci trebuie să știi că după ce cureți coaja acestora, îi pui la fiert, fără a adăuga sarea. Aceasta se va pune în apa în care fierb cartofii abia când legumele sunt aproape gata (cu câteva minute înainte de a fierbe). Dacă veți pune sare de la început, atunci cartofii se întăresc.
CITEȘTE ȘI: Combinatii culinare cu cartofi care ingrasa
2. Dacă vrei să faci supă sau mâncare de cartofi, atunci este bine să pui sarea de la început.
3. Când faci cartofi prăjiți, trebuie să pui sare peste ei după ce îi gătești.
4. Când gătești cartofi, este bine să ții cont de faptul că trebuie să folosești o cantitate dublă de grăsime vegetală față de grăsimea de origine animală.
Poți încerca să gătești papricaș de cartofi. Ai nevoie de cartofi (6 sau 7 cartofi), două linguri de ulei, ori o lingură de untură, pătrunjel, o ceapă mare sau două cepe mai mici și boia dulce sau ardei gras, ori gogoșar.
Pentru gătit, este bine să folosești o cratiță care are pereții groși. Înainte de toate, în cratiță se va pune uleiul (sau grăsimea), după care se adaugă ceapa pentru a se căli. Când ceapa este călită, în cratiță se poate pune boiaua, după care se adaugă cartofii care au fost tăiați cubulețe. Dacă doriți să includeți și ardei sau gogoșar, atunci îl puteți adăuga după ce ați pus în cratiță cartofii. Ardeiul trebuie să fie tăiat felii. Apoi se pune apă în cratiță, pentru a acoperi ingredientele.
CITEȘTE ȘI: Tratament cu cartofi pentru articulatii deteriorate
Cratita va fi acoperită și se lasă cartofii la fiert. Așteptați să fiarbă cartofii. Când sunt gata, după ce scade apa, puteți pune și pătrunjelul. Papricașul se poate servi cu salată sau cu murături.
Poftă bună!