Inedit
Trucuri pentru a mentine alimentele proaspete mai mult timp
Ti s-a intamplat nu doar o data sa te trezesti cu alimentele pe care abia le-ai cumparat sa fie deja stricate si sa nu iti dai seama de ce.
Ei bine, modul alimentelor de depozitare este esential pentru a avea fructe si legume proaspete cat mai mult timp dupa ce le-ai cumparat.
Astazi iti prezentam cateva trucuri pentru a mentine alimentele proaspete mai mult timp, pe care trebuie sa le eviti pentru a nu se strica prea repede.
In primul rand, prima greseala pe care multe persoane o fac este sa spele fructele si legumele inainte de de le baga in frigider. Ei bine, acest lucru nu este recomandat, caci fiecare picatura de apa distruge sistemul natural al alimentului de a se feri de mucegai.
Fructele si legumele prefera un mediu uscat, asa ca incearca pe cat posibil sa nu ai un spatiu in frigider umed, caci asa apare mucegaiul. Pune servetele uscate pe fundul caserolelor in care ai fructele, iar acest lucru va impiedica stricarea timpurile a acestora.
Daca ai cumparat un avocado si nu stii cum sa il depozitezi, cel mai bine ar fi sa il tii intr-o punga de hartie sau intr-o hartie de ziar pana cand se coace, la temperatura camerei, Dupa acest moment, asaza avocado intr-o punga de plastic si tine-l in frigider.
Rosiile, castravetii si ardeii grasi ar trebui sa fie tinuti la temepratura camerei, ca sa nu isi piarda forma si gustul.
Pentru a nu se strica bananele, tine-le la temperatura camerei si acopera-le codita cu folie de plastic.
Telina si morcovii tin mai mult timp doar daca ii tai felii, ii pui intr-un borcan cu apa si ii tii la frigider.
Usturoiul si ceapa trebuie sa fie mereu tinute la intuneric pentru a nu se strica.
Daca pui doua mere alaturi de cartofi, acestia vor sta pentru mai mult timp proaspeti.
Telina poate sta mai mult timp intr-o folie de aluminiu, iar rosiile tin mai mult daca le asezi cu fata in sus.