Connect with us

Revistateo.ro

Trucuri pentru prevenirea vârfurilor despicate

Par & Coafuri

Trucuri pentru prevenirea vârfurilor despicate

Vârfurile uscate și despicate sunt probabil cel mai urât coșmar al oricărei femei. Această problemă se poate agrava acum, pe timpul iernii, din cauza frigului și a vântului uscat. Din fericire există numeroase trucuri prin care putem să prevenim apariția vârfurilor despicate. Dacă deja te confrunți cu această problemă, singura soluție reală este să le tai. Deși există numeroase produse care îți promit să le repare, prea puține au acest efect.

Nu îți lega niciodată părul ud în coadă sau coc. Atunci când este ud, părul este în starea sa cea mai fragilă, fiind foarte predispus la rupere și deteriorare. Dacă îl strângi înr-o coadă nu faci decât să aplici o presiune prea mare și să îl agresezi.

CITEȘTE ȘI: OBICEIURI COMUNE CARE DUC LA APARIȚIA COȘURILOR

Renunță la placă și la foehn. Căldura artificială este cel mai mare inamic al vârfurilor și nu numai. Dacă totuși nu poți renunța la ustensilele acestea, aplică neaparat protecție termică atunci când le utilizezi. Astfel menții la distanță căldura excesivă și creezi o barieră protectoare între firul de păr și placă.

Lasă părul să se usuce în mod natural. Învelește-l într-un prosop gros când ieși din duș și stai cu el aproximativ 5 minute, doar până se absoarbe excesul de apă. După asta, lasă-ți părul să se usuce natural, nu îl agresa frecându-l cu prosop. Acesta este cel mai rău tratament pentru vârfuri.

Este esențial să ai o dietă echilibrată. Nutrienții esențiali îți vor hrăni părul și îl vor întări. Dacă dieta pe car eoa dopți este una săracă în proteine și vitamine, podoaba ta capilară va fi lipsită de viață, iar vârfurilor vor fi tot mai uscate. Pe lângă o alimentație corectă, este indicat să iei periodic suplimente special create pentru a menține sănătatea părului și a scalpului.

Nu uita să îți tunzi vârfurile în mod regulat. Nu este necesar să tai foarte mult din lungime, dacă faci asta periodic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top