Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Trucurile care te invata cum sa faci economii

Ai trait de multe ori acel moment in care nu iti mai ajung banii de la un salariu la celalalt si a trebuit sa te imprumuti de la ceilalti.

Ei bine, acest lucru este o solutie numai in cazuri disperate si trebuie sa ai mai multe grija pe ce dai banii inainte sa iti dai seama ca ai ramas fara ei.

Visul despre o marire de salariu si ca iti vei reveni din punct de vedere financiar luna viitoare este unul emefer si trebuie sa fii mereu realist.

Intamplari neprevazute pot avea loc tot timpul, poti ramane fara slujba sau pot aparea urgente medicale, asa ca trebuie sa ai mereu rezerve in casa.

Pentru a scapa de aceste situatii, ar fi mai bine sa incepi sa faci niste economii si sa reusesti sa te descurci numai cu ce ai.

In primul rand, trebuie sa tii tot timpul evidenta venitului si a cheltuielilor, iar cele din urma ar trebui sa fie putin mai mici decat primele.

Atunci cand iei salariul, planifica ce ai de platit din el. Cele mai importante sunt facturile si datoriile la banci, pe care nu le poti amana.

Din restul care ramane, pune banii necesari pentru mancare, transport in comun si lucrurile absolut necesare. Din ce ramane, asaza-i intr-un plic sau intr-un loc stiut de catre toti cei din casa si nu te atinge de ei pana cand nu va fi absolut necesar.

Atunci cand mergi la cumparaturi, fa-ti in prealabil o lista si tine-te de ea. Expertii spun ca trebuie sa pleci mereu la cumparaturi dupa ce ai mancat, pentru a nu fi tentat sa cumperi lucruri de care nu ai deloc nevoie.

Consulta-te cu familia in fiecare saptamana in legatura cu meniul, iar asa vei reusi sa stii exact de ce ai nevoie sa cumperi, fara sa risti sa se strice si faci si economii.

Cumpara din cand in cand cantitati mai mari ulei, zahar, faina si alte produse perisabile, atunci cand le gasesti la oferta. Nu se strica si iti sunt de ajutor atunci cand nu mai ai bani si pentru ele.

Daca trebuie sa cumperi un cadou, alege unul util si dragut, dar care sa nu coste foarte mult. Internetul si magazinele de profil sunt pline de lucruri pe care le poti face cadou, chiar daca ai bani putini.

Mergi regulat la medic, pentru a impedica problemele de sanatate, caci s-ar putea sa te stoarca de bani apoi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top