TV
Trustul Intact iese din ”must carry”
Posturile de televiziune ale Trustului Intact iese din must carry, conform unui comunicat emis chiar de către acesta.
Este vorba despre televiziunile Antena 1, Antena Stars, ZU TV, Antena 3 și Happy. „Considerãm cã – inclusiv prin contribuţia semnificativã a Trustului INTACT – piaţa de distribuţie a programelor de televiziune a ajuns la maturitatea şi stabilitatea necesare pentru a pune colaborarea noastrã cu societãţile de cablu pe principii comerciale sãnãtoase şi echitabile.
Deşi, pânã în prezent nu am beneficiat de venituri importante din drepturile de retransmisie, în ultimii 25 de ani am investit constant şi semnificativ în calitatea conţinutului, dar şi a imaginii canalelor noastre tv“, a declarat Cristian Ionescu, Director Teritoriu Antena TV Group SA.
CITESTE SI: ING devine prima bancă fără ghișee din România
Clienții RCS – RDS din străinătate vor fi suprataxați
„Mã bucur cã am ajuns într-o etapã fireascã în evoluţia pieţei media din România şi a Antena Group. Vom investi în continuare în producţii de calitate, tehnologie şi mai ales în oameni. Aceştia sunt pilonii pe care ne vom baza creşterea în viitor” a declarat George Ureche, CEO Antena TV Group SA.
Ce înseamnă must carry?
„Potrivit articolului 82, alineatul 1 din Legea audiovizualului, „Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin rețele de comunicații electronice, cu excepția celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligația să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societății Române de Televiziune destinate publicului din România, precum și alte servicii de programe, libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare, ale operatorilor de radio privați, aflați sub jurisdicția României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin rețeaua respectivă, precum și serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaționale la care România este parte.
Criteriul de departajare pentru operatorii privați de radio este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audiență”.