Connect with us

Revistateo.ro

Tu ce știi despre balneoterapie?

Sanatate

Tu ce știi despre balneoterapie?

Apele minerale, izvoarele  și nămolurile terapeutice au fost considerate milenii de-a rândul producții misterioase, de neexplicat, ale naturii, iar natura lor vindecătoare este cunoscută din cele mai vechi timpuri. Practica medicinală a izvoarelor, lacurilor și nămolurilor, se înscrie în sfera largă a medicinei naturistr și efectele benefice pe care acestea le au asupra organismului uman sunt cunoscute încă din perioada de maximă înflorire a Imperiului Roman. Practicile balneoterapeutice au aproximativ aceeași vechime cu cea a băilor cu aburi.

România este caracterizată printr-o mare varietate a formelor de relief, din care nu numai că nu lipsesc elementele fundamentale ale acestuia, dar ele sunt și proporționate armonios unele față de altele. Din punct de vedere climatic ne aflăm în aria de răscruce dintre clima umedă și caldă temperată din vestul Europei, dintre cea rece și umedă din nord-vest, ca și cea uscată din sudul lui. Astfel s-a creat mediul perfect pentru apariția apelor termale.

CITEȘTE ȘI: EXPERIENȚE UIMITOARE PRIN CARE TREC OAMENII ÎN TIMPUL MEDITAȚIEI

Balneoterapia românească se bucură de vechi tradiții. Istoriografii consemnează că Napoleon al 3lea și-a tratat o disfuncție renală cu ape termale aduse de la Căciulata.

Curele balneare pot fi practicate în mai multe situații: în scop profilactic, în scop curativ și în scop de recuperare. Cura balneară în scop profilactic se practică sub stricta îndrumare a unui terapeut. Ceea ce se învață în stațiunea balneară trebuie continuat și acasă.

Câteva maladii tratabile prin cure balneare:

– suferințe articulare și musculo-ligamentare

– sensibilități ale aparatului locomotor

– mobilitate redusă a aparatului locomotor

obezitate

– afecțiuni ale inimii

– diabet în fază incipientă

– afecțiuni ale aparatului cardiovascular

– afecțiuni ginecologice

– nevroze

– afecțiuni ale tubului digestiv

– afecțiuni ale ficatului

– afecțiuni ale pancreasului.

– boli de metabolism

– afecțiuni renale

– afecțiuni ale glandelor endocrine

În general curele balneare sunt recomandate. În România avem câteva stațiuni balneoclimaterice cunoscute: Amara, Căciulata, Călimănești, Herculane, Borsec, Tușnad, Sovata, Olănești, Slănic Moldova, Govora, Felix.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top