Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Tu stii ce face NICOTINA din creierul tau?

Cercetatorii de la King’s College din Londra (Marea Britanie) si cei de la Universitatea din Edinburgh trag serioase semnale de alarma cu privire la efectele pe care le are nicotina asupra creierului.

Imaginati-va ca aveti un calculator in cap. Acesta este creierul. El primeste informatii non-stop iar caile prin care aceste informatii sunt transmise pot fi oricand intrerupte sau blocate de-a dreptul.

Fiecare neuron primeste impulsuri de la alti neuroni, iar creierul verifica daca semnalele primite de la ceilalti neuroni pot fi inmagazinate sau nu.

Nicotina are un rol negativ intervenind tocmai la acest nivel: afecteaza capacitatea de a stoca informatii.

Fumatul indelungat poate duce la subtierea cortexului, cea mai importanta regiune cerebrala, cea responsabila cu amintirile si invatarea. Simpla renuntare la fumat poate reintregi cortexul, conform studiilor realizate pe mai multi fumatori, inca din 1947.

Specialistii asociaza nicotina si cu presiunea arteriala ridicata si riscul de formare a dementei. Nicotina afecteaza pe toata lumea, indiferent de varsta, insa, potrivit cercetarilor, cele mai afectate persoane sunt cele cu varsta cuprinsa intre 25-40 de ani.

CITESTE SI: INCREDIBIL: Cum te poti lasa de fumat cu TUTUN

CITESTE SI: Tratament antifumat si alte doua leacuri inedite cu LAPTE DE CAPRA

Atunci creierul este mai activ ca niciodata iar conexiunile realizate intre neuroni pot fi mai usor deteriorate.

Daca nicotina face atat de mult rau creierului, de ce persoanele care fumeaza sustin ca se simt bine dupa ce trag un fum? Conform medicilor, nicotina produce endorfine (mici proteine cu rol calmant).

Nicotina are acelasi efect calmant ca cel al morfinei, mai spun specialistii. Pe termen lung, acest rol calmant duce la deteriorarea creierului si a procesului invatarii.

Sursa foto: dennissloan21.deviantart.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top