Connect with us

Revistateo.ro

Tu ti-ai pregatit organismul pentru iarna

Sanatate

Tu ti-ai pregatit organismul pentru iarna?

Anotimpul rece reprezinta sezonul racelilor si al virozelor de aceea este esential sa cunoastem metodele de prevenire si protectie. Acestea ne ajuta sa ramanem sanatosi chiar si cand temperaturile incep sa scada. Iata ce ai de facut pentru a trece cu bine peste iarna.

Asigura-i corpului necesarul de vitamina D
Vitamina D se gaseste in anumite alimente (lapte, cereale, oua, somon) insa cel mai usor o poti procura din expunerea la soare sau cu ajutorul suplimentelor din comert. Ajuta organismul sa absoarba calciul, ii imbunatateste starea de spirit, intareste sistemul imunitar si protejeaza oasele. Este esential sa iti incarci organismul cu vitamina D pentru a tine la distanta racelile.

Consuma supe
Odata cu venirea sezonului rece si cu scaderea temperaturilor corpul se poate confrunta cu dureri de stomac, constipatie sau diaree. Pentru a preintampina aceste probleme este bine sa iti adaptezi alimentatia la vremea de afara. Renunta la bauturile reci si incepe sa consumi lichide si supe calde pentru a-ti imbunatati circulatia si a nu agresa stomacul. Nu uita de legumele fierte. Dovlecii, lintele, morcovii si cartofii dulci iti vor proteja stomacul si iti vor da o senzatie de bine in aceasta iarna.

Odihneste-te suficient
Este foarte bine ca iarna sa te odihnesti mai mult ca in oricare alta perioada a anului. Lipsa de somn iti scade eficienta sistemului imunitar si te va face sa te simti mereu obosita. Incearca sa dormi cel putin 8 ore pe noapte pentru a ajuta organismul sa se recupereze.

CITESTE SI: Ragù de linte cu tortino de cartofi

CITESTE SI: Atentie la bolile reumatice care se agraveaza iarna

Nu uita de sport
Temperaturile scazute iti ataca muschii si te predispune la fracturi si rani. Chiar daca afara este frig si zapada va veni, incearca sa faci cel putin 20 de minute de miscare. Exercitiile fizice trebuie sa includa miscari usoare de gimnastica si aerobic.

Consuma cat mai putin zahar
Pe timpul iernii incearca sa nu depasesti doza de ceaiuri indulcite excesiv si ciocolata calda. Este foarte important sa reduci pe cat posibil cantitatea de zahar consumata.

Anotimpul rece reprezinta pentru orice organism o incercare mare. Daca reusesti sa stabilesti o serie de reguli pe care le vei respecta cu sfintenie iti garantez ca  iarna asta totul va fi perfect si vei reusi sa ai sarbatori linistite alaturi de cei dragi

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top