Connect with us

Revistateo.ro

Tudor Giurgiu, nominalizat la Festivalul de Film de la Berlin

Inedit

Tudor Giurgiu, nominalizat la Festivalul de Film de la Berlin

Regizorul Tudor Giurgiu dă din nou lovitura cu cel de-al treilea lungmetraj, „De ce eu?”, nominalizat la Festivalul de Film de la Berlin, care se va desfășura între 5 și 15 februarie 2015 în capitala Germaniei.

Filmul este înscris în Festival la secțiunea Panorama Special, dedicată filmelor independente de mare anvergură. Pelicula lui Giurgiu spune povestea lui Cristian Panait, un procuror care a murit pentru că și-a făcut datoria, în contextul mafiot al politicii românești din anii 2000. Giurgiu și o parte a distribuției vor fi prezenți ep 11 februarie de la ora 22 la Kino International, la proiecția de gală.

„De ce eu?” va fi lansat în cinematografele din România pe 27 februarie 2015 și spune povestea procurorului Panait care s-a sinucis în anul 2002, la 29 de ani, din cauza presiunilor politice. Panait este interpretat de actorul Emilian Oprea. Cristian Panait este un procuror tânăr care vedea lumea în mod idealist și crede cu tărie în respectarea legii și ordinii de către toată lumea.

Acesta anchetează cazul unui alt procuror, coleg de-al său, acuzat de fals și uz de fals și luare de mită. Ancheta pe care o pornește îi arată că lucrurile nu sunt așa cum par la prima vedere și își pierde treptat încrederea în justiție. Cristian Panait încearcă să descopere adevărul despre legăturile dintre procuratură și politică, pătrunzând în cotloanele tenebroase ale mafiei românești.

Tudor Giurgiu nu este prima dată nominalizat la Festivalul de Film de la Berlin. S-a mai întâmplat cu filmul „Legături bolnăvicioase” în anul 2006.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top