Connect with us

Revistateo.ro

Turbarea dintilor - fenomenul care ne afecteaza pe toti in acest moment. Uite din ce cauza!

Stiri

„Turbarea dintilor” – fenomenul care ne afecteaza pe toti in acest moment. Uite din ce cauza!

Aerul rece din aceasta perioada agita terminatiile nervoase ale danturii si din acest motiv se instaleaza „turbarea dintilor”.

Durerile dentare sunt o adevarata bataie de cap iar acestea par sa fie tot mai frecvente pe masura ce se instaleaza sezonul rece. Astfel, dintii ne dor mai tare in aceasta perioada din cauza frigului ce stimuleaza anumite terminatii nervoase ale danturii, iar cea mai des intalnita afectiune ce apare acum este turbarea dintilor (pulpitele).

Ce sunt pulpitele? Carii avansate ce se manifesta prin dureri puternice si de lunga durata. Partea proasta este ca acestea nu cedeaza nici macar la tratamentul cu analgezice, iar antiinflamatoarele nu fac altceva decat sa trateze pe moment problema.

Atunci cand apare turbarea dintilor se recomanda un control stomatologic pentru a impiedica aparitia unor infectii ulterioare intrucat daca afectiunea se extinde pana la radacina dintelui aceasta poate cauza puroi.

CITESTE SI: Nu face asta dimineata daca vrei sa ai DINTI SANATOSI!

CITESTE SI: Esti sigur ca faci CORECT periajul dintilor? Vezi unde s-ar putea sa gresesti!

Chiar daca analgezicele puternice par sa isi faca efectul si sa ne scape de durere, aceasta este o solutie de moment si nu rezolva de fapt adevarata problema, caci durerile vor reaparea in scurt timp.

Atunci cand nu sunt tratate la timp, afectiunile dentare pot fi periculoase pentru organism, intrucat infectia se va raspandi prin tot corpul si va afecta si alte organe. Cei care sufera de inima de exemplu pot ajunge la miocardite (infectii ale muschilor inimii). Si gravidele au de suferit de pe urma afectiunilor dentare intrucat acestea pot ataca fatul si va impiedica astfel dezvoltarea optima a acestuia.

Copiii prescolari care sufera de turbarea dintilor vor avea probleme in dezvoltarea danturii permanente daca nu trateaza la timp aceasta afectiune, intrucat dintii de lapte vor incepe se se resoarba, adica sa se topesca la propriu, iar cei mici risca chiar sa ii piarda complet pe cei care urmeaza sa le creasca.

Daca pulpitele simple se pot trata foarte usor intr-o sigura sedinta, prin curatarea canalului si plombarea dintelui, cele cu puroi vor necesita mai multe programari la stomatolog.

Alte probleme dentare ce se acutizeaza in anotimpul rece sunt parodontozele, afectiuni ale gingiilor caracterizate prin formarea de pungi cu puroi si distrugerea acelor tesuturi care sustin dantura, intrucat la contactul cu aerul rece dintii nostri devin de doua ori mai sensibili.

Cele mai bune metode de preventie sunt igiena orala cat mai corecta si alimentatia corespunzatoare, bogata in calciu. In plus, nu este deloc recomandat consumul alternativ de mancare sau bautura rece si calda.

Sursa foto Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top