Connect with us

Revistateo.ro

Uite ce păţeşti dacă stai lângă un fumător de ţigară electronică

Life

Uite ce păţeşti dacă stai lângă un fumător de ţigară electronică

Uite ce păţeşti dacă stai lângă un fumător de ţigară electronică. În ultima vreme, mai multe studii au vrut să verifice dacă cele spuse de producătorii de ţigări electronice este adevărat. Astfel, cercetătorii din Norvegia au ajuns la diferite concluzii, care vin să contrazică afirmaţiile conform cărora aburul degajat de dispozitivele moderne nu ne afectează în vreun fel.
Mai exact, oamenii de ştiinţă de la Institutul pentru Sănătate Publică din Norvegia au declarat că fumatul pasiv de ţigară electronic este chiar dăunător, din cauza cantităţii mari de nicotină prezentă în acei aburi. Chiar dacă şansele de a dezvolta o formă de cancer din această cauză sunt foarte mici, cei care stau în prezenţa fumătorilor de folosesc o tigară electronic îşi pun sănătatea în pericol.

“Nu se cunosc efectele pe termen lung ale fumatului de ţigară electronic. Atâta timp cât un astfel de dispozitiv îţi permite să absorbi aceeaşi cantitate de nicotină precum o ţigară normal, efectele negative ale acestei substanţe vor fi aceleaşi. Fumătorii pasivi sunt la fel de afectaţi precum cei care stau pe lângă fumătorii de ţigări normale”, a declarat cercetătorul Camila Stoltenberg, coordonatorul studiului.

Fumatul ţigărilor electronice a născut o serie de controverse în ultimile zile, mai ales după ce o femeie a fost filmată în timp ce folosea un astfel de dispozitiv într-un autobuz din Bucureşti.

CITEŞTE ŞI: Cum să te laşi de fumat în zece paşi

Cum să te laşi de fumat în zece paşi.

1. DE CE te laşi de fumat? – Ăsta trebuie să fie primul lucru la care să te gândeşti. Argumentul că acest obicei este nociv nu va funcţiona, semn că faci asta deja de ceva vreme. Trebuie să ai un motiv bine întemeiat. Fie că ai un nou membru în familie, sau nu vrei să-ţi contaminezi şi partenerul de viaţă din cauza tutunului, ori decesul unei persoane apropiate din această cauză, motivarea trebuie să fie una personală, căci doar aşa vei crede cu tărie în ea.

2. Nu renunţa dintr-o dată! – Te-ai hotărât brusc să renunţi la fumat? Foarte bine, doar că trebuie să o iei treptat, mai ales dacă fumezi destul de mult. Întrucât nicotina crează dependenţă, creierul îţi va cere constant să-l aprovizionezi cu această substanţă. Fă-ţi aşadar o schemă cu o perioadă în care să laşi treptat ţigările deoparte, pentru a nu exista riscul de a recidiva.

3. Înlocuitori de nicotină – Pentru început, poţi încerca diferiţi plasturi ori gumă de mestecat ce conţin nicotină, pentru ca tranziţia de la fumător la nefumător să nu-ţi dea prea mari bătăi de cap. Asta trebuie făcută doar după ce consulţi un medic, pentru că rişti să înlocuieşti un viciu cu altul.

4. Spune-le celor dragi de intenţia ta – Odată spusă cu voce tare, nu prea mai poţi da înapoi, iar cei de lângă tine vor avea grijă să te susţină. În plus, fumătorii din jurul tău vor avea grijă să nu te mai invite la o ţigară data viitoare.

5. Momente de relaxare – Se ştie că o persoană care se lasă de fumat devine mai stresată şi mai agitată. Drept urmare, fă în aşa fel încât să ai parte de activităţi relaxante. Un curs de yoga ori o şedinţă de masaj de relaxare te vor ajuta să te destinzi şi să nu te mai gândeşti în permanenţă la ţigări.

6. Evită băuturile care „merg cu o ţigară” – Ne referim aici la alcool, cafea ori alte băuturi pe care de obicei le consumai cu o ţigară, două, trei… Încearcă dimineaţa la cafea să ai mâinile ocupate, astfel încât să uiţi de ţigara nocivă.

7. Curăţenie generală – Pe lângă faptul că asta te va ţine ocupat, vei scăpa astfel şi de mirosul de tutun din casă, din haine dar şi de scrumierele tentante. Poţi încerca să foloseşti lumânări sau beţişoare parfumante, care te vor ajuta să te relaxezi fără a-ţi mai aprinde o ţigară.

8. Nu renunţa din prima – Chiar dacă e posibil să cazi din nou în păcat, nu te demoraliza. Doar prin perseverenţă vei reuşi să scapi de acest viciu.

9. Fă cât mai multă mişcare – Cea mai bună variantă prin care îţi poţi consuma energia redobândită este să te apuci de sport. Fie că mergi la sală, ori practici un alt sport care îţi face plăcere, mişcarea este o alternativă mult mai sănătoasă decât ieşirile în oraş, unde tentaţia de a fuma este foarte mare.

10. Mănâncă fructe şi legume – în momentul în care renunţi la fumat, corpul tău va cere „despăgubiri”. Ai grijă aşadar să nu te trezeşti cu kilograme în plus din cauza ronţăitului continuu. Încearcă să ai la tine câteva fructe, ori legume, pe care le poţi savura de fiecare dată când ţi-e foame.

6 Comments

6 Comments

  1. ADU

    2015-04-18T12:13:00+03:00 at 2015-04-18T12:13:00+03:00

    O porcarie se poate muri de la ele.

  2. Gelu

    2015-04-20T11:41:00+03:00 at 2015-04-20T11:41:00+03:00

    Cand mancati carne si oua din animale si pasari crescute fortat care sunt injectate cu diverse substante sau beti sucurile din supermarket la 2lei/2 litri care 2% miros de portocale nu mai face-ti cancer. Cred ca daca iei un pui din comert si-l compari cu lichidul din tigara electronica pun pariu ca puiul are mai multe substante cancerigene dar este bun la pret.

  3. Gelu

    2015-04-20T11:48:00+03:00 at 2015-04-20T11:48:00+03:00

    Apropo de nenea care s-a luat de femeia aceea in troleu. Ar fi trebuit sa-i vb frumos si ar fi avut alt rezultat. Dar in general aceste specimene sunt rupte de realitate si cred ca sunt si certati cu apa de la dus ca-i toxica si se imbolnaveste daca o atinge. Eu sunt de parere ca mirosul de trenspiratie din troleu este mai toxic decat tigara electronica.

  4. Andy

    2015-09-15T17:00:00+03:00 at 2015-09-15T17:00:00+03:00

  5. Virgil

    2016-01-09T17:12:46+02:00 at 2016-01-09T17:12:46+02:00

    Vorbind despre tigara electronica ca despre o alta forma de cancer, dar de ce sa nu vorbim mai intai ca, nicotin, propriu zis, nu este o substanta nociva corpului uman, ci substantele cu care sunt tratate plantele de tutun, gudronul care se adauga unei tigari clasice si multe alte substante cancerigene. Lichidele unei tigari electronice sunt formate din VG (Glicerina vegetala), care se poate gasi si in farmacii;PG (Propilenglicol), care este folosit in industria alimentara, paste de dinti, etc; H2O (Apa), :-)) SUNTEM 80% APA; Nicotina, in functie de nevoile fumatorului si nu in ultimul rand Arome din extracte vegetale.
    Acum, spuneti voi ce este mai daunator, o tigara clasica, care arde sau o tigara electronica?
    Sunt studii, daca sunteti binevoitori sa cautati pe Unchiu’ Google, veti gasi si faptul ca dupa 5 ani de vapat, in loc de fumat, unii oameni au scapat de caverna.

  6. numele meu

    2019-01-29T02:45:17+02:00 at 2019-01-29T02:45:17+02:00

    Te duci frumos la colt si te impusti. Articole de 2 bani, copy/paste. Mai trist este ca incuiatul la minte crede si apoi fuge ca dracu de tamaie cand vede vreo tigara electronica. Auzi, cantitate mai mare de nicotina…imi pare rau sa anunt ca MAREA majoritate a nicotinei este absorbita de corp, doar asta este scopul, nu? Atat de nociva este incat marile companii de tigari, vazand ca nu au nici o sansa sa lupte impotriva ei, au adoptat-o si ele. Ba mai mult, au incercat sa faca si tigarile clasice sa functioneze dupa acelasi principiu (vezi Iqos – o prostie, dar asta e alta problema), tocmai pentru ca acest sistem este tare nociv. Vai, are gust de capsuni, or sa se apuce copiii de vapat. Se apucau oricum, daca asta ar fi fost in trend. Romania, nu mai dormi, ca-ti fura astia si chilotii de pe tine!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top