Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Uite ce schimbare a făcut Facebook și nici nu ți-ai dat seama!

Se spune că lucrurile esențiale stau în detalii sau în sticluțe mici. Acest dicton este valabil și în lumea Internetului, mai ales când vine vorba de Facebook. În ultimele 24 de ore, celebra rețea de socializare a făcut o schimbare pe care nici măcar nu ai remarcat-o!

Directoarea de design de la interfața Facebook, Caitlin Winner, a dorit să facă o schimbare la iconița care devine albă în momentul în care ai o solicitare de prietenie sau o confirmare la o cerere trimisă. Astfel că, în ultimele 24 de ore, femeia din iconiță nu mai apare în spatele bărbatului și nu mai arată ca Darth Valder din „Războiul stelelor” ci a fost trecută în față.

CITEȘTE ȘI: PROBLEME CU FACEBOOK. ȚI S-A ÎNTÂMPLAT ȘI ȚIE?

Poate că această schimbare nu îți va afecta cu mare lucru contul de Facebook sau viața personală, însă trebuie remarcat faptul că femeia are întâietate chiar și pe celebra rețea de socializare. „Femeia era în umbra bărbatului, nu se afla nicidecum în condițiile de a se sprijini de el”, justifică Winner schimbarea pe care nu au sesizat-o nici măcar doamnele.

„Prima mea idee a fost să desenez două siluete, de mărimi diferite, puse la egalitate una lângă cealaltă”, mai spune creatoarea iconițelor de la Facebook. Aceasta susține că a renunțat la idee pentru ca imaginea să nu semene cu o bestie cu două capete și a pus în cele din urmă femeia în fața bărbatului, dar puțin mai mică.

Modificarea poate părea irelevantă, susține Caitlin Winner, dar astfel de mici schimbări pot duce la conștientizarea discriminării asupra femeilor și contribuie la acordare de drepturi egale pentru ambele sexe.

 

facebook 3

Sursa foto: fst.getmyscript.com, swagger.mx

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top