Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Uite ce se intampla in corpul tau cand te indragostesti! Ce patesc OCHII si PIELEA ta

Se spune ca dragostea ne transforma, iar acesta nu pare a fi un cliseu, conform cercetatorilor britanici. Afla ce se intampla cu corpul tau cand ai fluturi in stomac. Cum se prezinta ochii si pielea ta in fata celui sortit.

Cele mai cunoscute ‘simptome’ ale indragostelii sunt roseata din obraji si transpiratia subita in preajma persoanei care dupa care ne ard calcaile.

Exista o alta serie de eveniment care au loc in corpul tau atunci cand ti s-a pus pata pe cineva. Iata-le!

1. CRESTE TEMPERATURA CORPULUI TAU SI RENASC CELULELE MOARTE

Cercetatorii de la Universitatea din Leeds sustin ca atunci cand simtim fiorii dragostei avem brusc temperatura. Creste temperatura corpului mai ales in zona bratelor, a pieptului, a spatelui si la nivelul fruntii.

Feromonii sunt reactivati intr-o miime de secunda iar celulele care au hibernat pana la declansarea emotiei invie fara nicio explicatie.

CITESTE SI: Cum stai cu DRAGOSTEA in luna OCTOMBRIE, in functie de zodie

CITESTE SI: Randurile unei FEMEI NEIUBITE: Voi, cele care ma judecati, ati simtit vreodata dragostea?

2. PIELEA TA CAPATA O ALTA TEXTURA

Pielea ta se ‘exfoliaza’ singura atunci cand te indragostesti. Dragostea imbunatateste nivelul estrogenului, iar asta duce la o piele catifelata, aparent mult mai hidratata si fara cosuri sau piele uscata.

3. SE ACTIVEAZA MUSCHII FETEI

Atunci cand iubesti pe cineva, muschii fetei sunt ceva mai vioi, aceasta fiind explicatia pentru care zambim tamp de cele mai multe ori. Orice face sau spune persoana pe care am pus ochii, ne vine brusc sa zambim.

4. TI SE INMOAIE PICIOARELE, LA PROPRIU

Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Seattle Pacific, publicat in revista „PlosOne”, spune ca atunci cand o persoana se indragosteste are tendinta de a merge mai lent deoarece picioarele il lasa ‘la pamant’.

5. SE MARESC PUPILELE

Si ochii au de suferit atunci cand simti fluturi in stomac. Expertul Alonso Fernandez sustine ca iubirea altereaza sistemul simpatic, adica creste irigarea sanguina care duce la diferite modificari in organism precum dilatarea pupilelor.

6. SE REGENEREAZA FIRELE DE PAR

Aceasta transformare are loc in special la femei. Femeile care se indragostesc nu isi imbunatatesc doar textura pielii ci si a parului. Acesta devine mai matasos si mai rezistent datorita hormonilor fericirii.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top