Connect with us

Revistateo.ro

Uite ce se poate intampla and dormi pe burta!

Stiri

Uite ce se poate intampla cand dormi pe burta!

Dormitul pe burta poate aduce cu sine anumite dezavantaje. Iata ce se intampla cand dormi in aceasta pozitie!

Pozitia in care dormi are un impact foarte mare asupra nivelului de odihna pe care il resimti a doua zi. Daca te trezesti mereu nervos, obosit, cu dureri de spate sau cu dureri ale membrelor, probabil ca pozitia pe care ai ales-o nu se numara printre cele mai sanatoase. Multe persoane sunt obisnuite sa doarma pe burta, insa putine stiu ce se intampla cu adevarat cand dormi astfel!

CITESTE SI: 4 TRUCURI PENTRU A DORMI LINISTIT IN NOPTILE CANICULARE

Specialistii sunt de parere ca dormitul pe burta este cea mai proasta pozitie pe care o poate adopta cineva. Atunci cand alegi sa dormi astfel, pui o presiune foarte mare pe toate organele interne, lucru care te poate afecta in timp si poate da nastere unor boli dificile. Coloana vetebrala nu sta intr-o pozitie corecta si asa sunt generate durerile de spate si durerile de gat.

Cercetarile arata ca persoanele care obisnuisc sa doarma pe spate sunt cele mai sanatoase si au cea mai corecta pozitie. Coloana este dreapta si corpul se afla in echilibru perfect. Organele interne sunt aliniate si nu sufera niciun fel de presiune sau modificare. Desi pare a fi o pozitie cam incomoda pentru unii dintre noi, este recomandat sa faci eforturi pentru a dormi cat mai des pe spate.

Si daca dormi pe o parte ai o pozitie corecta. Este foarte important sa ai o perna potrivita, care sa iti sustina capul, pentru a nu te trezi cu dureri de gat. Coloana vertebrala trebuie sa se afle intr-o pozitie dreapta, corecta, pentru a evita durerile de spate si complicatiile.

Sursa foto: aspiremag.net

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top