Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Uite cine va organiza prima ediţie a Festivalului de Film pentru Femei şi Minorităţi

Preşedintele acestui festival va fi actriţa Geena Davis, iar în competiţie oficială vor intra aproximativ 75 de filme.
„Am fost o susţinătoare a cauzei femeilor toată viaţa mea de adult, iar Bentonville Film Festival reprezintă o componentă crucială pentru felul în care putem să influenţăm în mod direct calitatea şi cantitatea în ceea ce priveşte prezenţa femeilor şi a minorităţilor de pe marele ecran şi din spatele camerelor de filmat”, a mărturisit Geena Davis.
Din comitetul de organizare al acestui festival fac parte multe nume celebre, printre care Julianne Moore, Samuel L. Jackson, Natalie Portman, Eva Longoria, Paula Patton şi Shailene Woodley.
Sunt puse 3 premii la bătaie: Audience Award, Jury Selection şi Best Family Film – care, după cum au declarat organizatorii, vor primi contracte de distribuţie care le garantează lansări tradiţionale în cinematografele din reţeaua AMC Theatres.
Directoarea festivalului promovează intens cauza femeilor din industria de film şi televiziune şi în acest scop a înfiinţat şi prezidează organizaţia Geena Davis Institute of Gender in Media, care militează pentru egalitatea dintre femei şi bărbaţi în industria cinematografică.
Geena Davis este un fost model de succes, devenită între timp scriitoare, atletă şi actriţă. A fost totdată recompensată cu premiul Oscar pentru rolul din filmul „Turist întâmplător” şi s-a remarcat pe plan internaţional graţie filmelor „Tootsie”, „Thelma şi Louise” şi „Sărutul dulce al răzbunării”.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top