Connect with us

Revistateo.ro

icoane

Stiri

Uite cum arata copacul incarcat cu icoane. Se afla chiar in Romania!

Pe un drum din Prahova intalnesti un copac plin cu… icoane. Multi credinciosi se opresc sa se inchine la dudul devenit acum atractie turistica.

Nimeni nu stie care este, de fapt, povestea dudului. In zona, circula mai multe legende despre cum a ajuns copacul sa fie incarcat cu icoane. Unii spun ca un sofer a pus prima icoana, iar alti oameni i-au urmat exemplul si au tot agatat simboluri ale credintei in dud. Alte povesti spun ca oamenii au vrut sa ii multumeasca lui Dumnezeu pentru ca le-a oferit un copac sub care sa se adaposteasca de soare. Oricum s-ar fi nascut „Dudul cu icoane”, cert este ca a devenit un simbol al zonei. Este plin de icoane, cruciulite, acatiste si carticele cu rugaciuni si a devenit atractie turistica pentru credinciosi.

Sursa foto: observatorulph.ro

Sursa foto: observatorulph.ro

Oamenii merg chiar si trei kilometri pe jos, pentru a se ruga la copacul plin de icoane. Spera ca Dumnezeu sa le auda si sa le indeplineasca rugile.

CITESTE SI: Povestea INCREDIBILA a icoanei facatoare de minuni a Fecioarei Maria de la Gura Humorului

Daca vrei sa il vizitezi, afla ca dudul cu icoane se afla la jumatatea distantei dintre Bucov si Plopu. Il poti gasi chiar si pe Google Maps si il vei recunoaste usor pe marginea drumului, caci este un copac mare, imbodobit cu simboluri ale credintei.

Sursa foto: observatorulph.ro

Sursa foto: observatorulph.ro

Sursa foto: observatorulph.ro

Sursa foto: observatorulph.ro

Sursa foto: panoramio.com

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top