Connect with us

Revistateo.ro

alergii

Stiri

Uite cum poti afla ca suferi de ALERGII

Chiar daca nu sunt luate in serios, anumite alergii ne pot da intregul organism peste cap. Iata cum poti afla daca ai si tu astfel de probleme.

Alergia reprezinta o reactie neobisnuita a organismului la diferite substante cu care acesta intra in contact. Chiar daca sunt inofensive pentru majoritatea oamenilor, acestea ne dau o stare de disconfort, motiv pentru care trebuie sa le depistam cat mai repede.

In plus, stresul, furia sau frica pot agrava simptomele unei alergii, iar cum toamna ne influenteaza sistemul imunitar, ne-am gandit sa iti aratam cum iti dai seama ca esti printre cei 20% din oamenii ce sufera de aceste reactii.

Cauza principala ce determina aparitia unei alergii este de obicei o substanta din afara locuintei ori din mancare. Din acest motiv se recomanda consultul unui specialist, precum si verificarea istoricului familial (pentru a se vedea daca parintii ori alte rude au avut reactii asemanatoare) dar si a obiceiurilor zilnice (cum se manifesta alergia in diferite momente ale zilei, localizarea momentului in care aceasta s-a manifestat pentru prima oara).

CITESTE SI: A murit din cauza unui produs obișnuit pe care și tu îl folosești regulat

CITESTE SI: Alimentele care provoacă cel mai des reacții alergice

In caz ca antecedentele au sugerat anumite cauze ale alergiei se va trece la efectuarea unor teste cutanate sau serologice pentru a se identifica cu exactitate substanta raspunzatoare de alergii.

Testele cutanate se executa prin administrarea unui extract special ce contine o cantitate mica de alergen (produsul suspectat ca duce la alergii). In caz ca esti alergic la acea substanta vei observa in cateva minute o umflatura de dimensiunea unei intepaturi de tantar.

Pe de alta parte, testele serologice se fac in laborator, iar pentru asta se va solicita o recoltare de sange ce poate determina alergenul responsabil de reactia neobisnuita a organismului.

Dintre toate reactiile alergice, cele mai frecvente sunt intalnite la nivelul pielii, a mucoaselor si a cailor respiratorii

Reacțiile alergice manifestă simptome variate, iar cele mai frecvente dintre ele se produc la nivelul pielii, mucoaselor și al căilor respiratorii. Iată câteva exemple de alergii intalnite si toamna:

– conjunctivita: alergie la ochi, manifestata prin roseata, mancarimi si lacrimare;

– eczeme: alergii ce apar la nivelul pielii bratelor, picioarelor si gatului, insotita de mancarimi

– dermatite de contact: leziuni insotite de mancarimi ce apar in urma contactului cu diverse substante din produsele cosmetice, imbracaminte sau bijuterii.

– alergii ale tractului digestiv: se manifesta prin crampe la nivelul stomacului si varsaturi.

Sursa foto shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top