Stiri
Uite cum se prepara CEA MAI BUNA DULCEATA DIN COJI DE PEPENE
In caz ca vrei sa te bucuri tot timpul anului de aroma deosebita de pepene, iti oferim in continuare o alternativa: cea mai buna dulceata din coji de pepene.
CITESTE SI: Cea mai bună rețetă de socată de casă
Cu totii savuram deliciosul pepene pe timpul verii, datorita gustului minunat si a continutului mare de apa. Nimeni nu se gandeste insa ca din coji poate iesi o delicioasa dulceata.
Iata de ce ai nevoie pentru a pregati si tu cea mai buna dulceata din coji de pepene:
– 1 kg coajă de pepene verde (groasa)
– 1 kg zahăr
– 1,5 l apă
– zeama de la o lămâie medie
Cum se prepara cea mai buna dulceata din coji de pepene?
Pentru inceput, cojile de la pepene se vor spala cu apa din abundenta, iar partea verde se va inlatura cu un cutit. Partea alba si un strat subtire de miez se vor pastra, pentru a fi taiate mai apoi in cubulete de 2 cm.
Cubuletele se pun apoi in apa rece, intr-o cratita mare si adanca, iar dupa ce sunt date la fiert acestea devin sticloase. In acel moment se scot din apa cu o sita si se dau printr-un jet de apa rece, dupa care se lasa la scurs cateva minute.
Intre timp, in apa in care au fiert „resturile” de la pepene se adauga zaharul, dupa care se pune la foc pana cand siropul se leaga. Atunci, pepenele este introdus din nou in cratita, dupa care se pune zeama de lamaie si se mai lasa sa dea in cateva clocote, dupa care focul se opreste.
Dulceata din coji de pepene se pune mai apoi in borcane, pentru a fi savurata pe tot parcursul anului.
Sursa foto depozitulderetete.ro
Mary Sedici
2015-07-30T06:10:00+03:00 at 2015-07-30T06:10:00+03:00
Nu asta este reteta… sorry. Nu stiti secretul prin care ramane „crunchy”. Mai are nevoie de un „tratament” si un ingredient.