Stiri
UITE CUM SE RAZBUNA ALIMENTELE PE TINE! Un nutritionist trage semnalul de alarma! Faci asta zi de zi!
Alimentele pe care le consumam in fiecare zi nu doar ca ne insanatosesc sau ne vlaguiesc, dupa caz, dar au o amprenta puternica si asupra starii noastre psihice.
Ele pot sa dea peste cap orice dieta consumam, daca nu ne documentam suficient. Rolul carbohidratilor, caci despre acestia este vorba, este unul esential.
CUM SE RAZBUNA ALIMENTELE PE NOI. „Poate ca stiti, dar eu simt nevoia sa clarific termenul. Carbohidrat inseamna compus cu carbon, oxigen si hidrogen, sau altfel spus carbo de la dioxid de carbon si hidro de la apa.
Productia lui e facuta de plante prin procesul de fotosinteza”, ne explica nutritionistul Mihaela Bilic intr-o postare pe pagina sa de Facebook.
Mihaela Bilic ne spune ca vegetalele absorb energia din soare, o combina cu apa si carbonul din aer si o fac carbohidrati. Aceasta sustine ca doar plantele au aceasta capacitate, caci carbohidratii sunt de origine vegetala. Ei se mai numesc si glucide.
„Exista glucide simple, rapide (glucoza si fructoza din zahar, fructe si miere, lactoza din lapte) si glucide lente (amidonul din cereale, orez, cartofi, fasole si mazare).
CITESTE SI: Teama de carbohidrati
CITESTE SI: Cancerul colorectal, prevenit printr-o dieta slaba in carbohidrati
Toate sunt glucide/carbohidrati si toate au 4cal/ gram. Avantajul celor lente e ca se absorb treptat, tin de foame si ingrasa mai putin.
De ce toata lumea le elimina din alimentatie, cand ar trebui sa reprezinte 55% din dieta zilnica? Greu de spus :(, insa un lucru e cert: toate celulele din corpul nostru functioneaza exclusiv cu glucoza! A-i cere organismului sa faca glucide din proteine si grasimi este si nesanatos si anevoios.
Tinem diete proteice si apoi ne miram ca ne ingrasam la loc. E plata pe care o primim pentru agresiunea si dezechilibrul pe care l-am creat.
CUM SE RAZBUNA ALIMENTELE PE NOI. E razbunarea pentru eliminarea banalilor carbohidrati din alimentatie!„, avertizeaza celebra nutritionista.
Cei mai multi dintre romani isi iau doza necesara de carbohidrati din paste fainoase (care nu sunt intotdeauna cele mai sanatoase), orez brun, cirese, mandarine sau fructe uscate. Si laptele praf este bogat in carbohidrati, cu un continut mai mare decat proteinele.
Sursa foto: Shutterstock