Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

ULEIUL DE COCOS, beneficii UIMITOARE asupra SANATATII

Uleiul de cocos este extras din miezul de nuca de cocos uscat si poate fi folosit atat in bucatarie, cat si in tratarea anumitor afectiuni ale corpului. Mai este folosit in cosmetica, avand in compozitie un procent de aproximativ 90% grasimi saturate.

Iata doar cateva dintre efectele fantastice pe care le are asupra organismului!

1. Echilibreaza hormonii
Uleiul de cocos este o grasime naturala care ajuta la nutritia hormonilor, fiind un bun hranitor pentru glandele suprarenale, dar si pentru tiroida.

2. Energizeaza si stimuleaza metabolismul
Acest ulei ajuta la eliberarea de energie pe termen lung in corp, astfel stimuland metabolismul si accelerand arderea grasimilor.

CITESTE SI: Cum folosesti uleiul de cocos si lamaia pentru cresterea parului

CITESTE SI: Uleiul de cocos poate reduce celulita. Iată ce trebuie să faci!

3. Stabilizeaza nivelul de zahar din sange
Eliberarea uleiului de cocos in corp se realizeaza de-a lungul mai multor ore. In acest mod, este furnizata o sursa de energie care mentine constant nivelul de zahar in sange.

4. Stimuleaza creierul
Cercetatorii au demonstrat ca uleiul este extrem de util pentru buna functionare a creierului. Acesta are efecte in tratarea si prevenirea bolii Alzheimer si, in general, ajuta persoanele sa fie mai atente si concentrate la ce se intampla in jur.

5. Trateaza candida
Uleiul de cocos contine acid lauric, cunoscut pentru proprietatile pe care le are impotriva acestei infectii.

6. Imbunatateste imunitatea
Cum spuneam mai sus, uleiul de cocos are in componenta acid lauric, care se transforma in monolaurin, o monoglicerida care anihileaza o gama larga de virusi, bacteriile gramnegative si protozoarele. In acest fel, reprezinta un bun tratament pentru diferite afectiuni deoarece intareste sistemul imunitar.

7. Trateaza ulcerul
Acest ulei are proprietatea de a repara peretii intestinali, avand un efect mucilaginos, care ajuta la digestie si la reglarea tranzitului intestinal.

8. Reduce febra
Uleiul este racoritor, demonstrand o eficienta fantastica in scaderea temperaturii corporale.

9. Este remediu impotriva negilor
Pune putin ulei de cocos pe neg si apoi infasoara zona cu o fasa de pansat. Uleiul de cocos este un bun atifungic, care ajuta la eliminarea negilor. Aplica tratamentul timp de o luna, schimband fasa zilnic, si vei vedea rezultatele.

10. Este un bun hidratant
Poti folosi uleiul de cocos pentru a beneficia de o hidratare completa a pielii, si de asemenea, pentru a preveni acneea si aparitia ridurilor.

11. Este leac impotriva matretii
Fa-ti un amestec din ulei de cocos si ulei de rozmarin si aplica-l pe scalp. Maseaza usor si lasa-l sa actioneze peste noapte. A doua zi, spala-te normal si repeta tratamentul pana cand problema dispare.

12. Vindeca arsurile solare
Cum specificam mai sus, uleiul are un efect racoritor, astfel fiind benefic pentru calmarea mancarimilor pielii, ce apar dupa arsurile solare.

Dupa ce ai vazut cate beneficii are acest ulei, trebuie sa il ai in propria camara. Nu te speria! Acesta nu este cump, preturiile variind intre 12 si 50 de lei, in functie de cantitatea cumparata.

Mai stii si alte beneficii ale uleiului de cocos? Spune-ne in comentarii.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top